Ernesto Caballero explora el costat més vital i esperançador del ‘Jardín de los Cerezos’ de Txèkhov al TNC

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) acull el ‘Jardín de los Cerezos’ amb la versió i direcció d’Ernesto Caballero i protagonitzada per Carmen Machi. En la presentació aquest dimarts del muntatge, el director ha destacat que aquesta versió de l’última obra d’Anton Txèkhov no és tan “derrotista” com ho acostuma a ser i que la protagonista, ha afirmat Caballero, continua sent la vida. El director no volia apostar tant per la melancolia i la decadència i per això va creure més oportú ressaltar els elements de comicitat, vitalitat, i esperança. La producció del Centro Dramático Nacional, que també compta amb els actors Secun de la Rosa o Miranda Gas, entre molts d’altres, es podrà veure a la Sala Gran del TNC des d’aquest dimecres fins al 21 d’abril.
Per aquesta versió, el director ha decidit tenir una escenografia essencial i poètica que pretén “transcendir el realisme”. El muntatge també és diferent respecte les altres versions i en aquesta ocasió és molt més actual, “poc propi dels clàssics”. Així mateix, el director també ha apostat per mantenir els accents originals dels actors i actrius i es poden trobar el canari, el gallec o el llatinoamericà.

Caballero ha apuntat que és un treball que “requereix primers actors” i què els 13 que en formen part “ho han fet tot més fàcil”. L’actriu Carmen Machi ha coincidit amb el director i ha afirmat que l’obra és molt difícil per un actor perquè “es juga contínuament a amagar el dolor” perquè el que es veu des de fora no és el que realment senten els personatges, aspecte que l’actor Secun de la Rosa troba “molt interessant” perquè deixa a l’espectador anar descobrint als personatges a poc a poc.

Tot i això, l’actriu ha afegit que tenen sort d’haver fet ja vàries funcions perquè cada cop estan més còmodes a l’escenari i l’obra flueix sense haver de forçar res. Tot plegat fa que sigui “un moment molt dolç” per l’arribada a Barcelona, ha afirmat l’actriu.

En aquest sentit, l’actriu Miranda Gas també ha comentat que l’obra “arriba en un punt molt bo” i que la manera de treballar aquesta versió va ser sense prejudicis previs per poder descobrir Txèkhov un altre cop.

A més d’aquests tres actors, també hi actuen Chema Adeva, Nelson Dante, Paco Déniz, Isabel Dimas, Karina Garantivá, Carmen Gutiérrez, Isabel Madolell, Fer Muratori, Tamar Novas i Didier Otaola.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca