Enguany el festival literari incorpora novetats, però mantenint els clàssics contacontes i els espectacles més tradicionals. Al seu costat s’hi ha sumat altres propostes de format i llenguatge més contemporanis, sempre a partir d’històries narrades originalment a través d’un llibre.
Són els casos de ‘Pinocchio’ o ‘Alícia i les ciutats invisible’, adaptats als nostres temps. ‘Pinocchio’, de Roseland Musical, és un espectacle amb projeccions i efectes visuals sonors que converteixen el famós personatge de fusta en un ninot fet de material reciclat. “Són súper contemporanis, i que en paraules de la directora del certamen “a través de la imaginació ens ajuden a crear aquests mons que ens fan tan feliços al llarg de la vida”. Amb tot, la cita no oblida els espectacles de format més clàssic de circ, titelles, narració de contes o teatre d’ombres.
Biblioteques a mida
Una de les novetats destacades de l’edició és la gran biblioteca que, dividida en dos ambients diferenciats, ofereix possibilitats de lectura per a dues etapes de la lectura dels infants: la dels més petits, en companyia dels pares, i la de la lectura autònoma.
Per Marta Almirall aquesta és una gran aportació del festival. “Són uns espais que et conviden a la lectura, adients a les edats dels lectors a través dels pares i dels primers lectors”. La directora afegeix que, gràcies a la participació de fins a 50 editorials especialitzades, les famílies han pogut fullejar les últimes novetats editorials del gènere, i això, a les portes d’un nou Sant Jordi.
Almirall defensa la vigència del llibre en paper en la literatura infantil i juvenil, i que està “absolutament al dia”. “Sovint em pregunten què passa amb el llibre en paper, però ens adonem que aquí que els nens i nenes estan molt contents de poder-los llegir i fullejar, i poder distreure’s sense cap limitació”, valora.