Món Llibre tanca una edició de rècord amb 25.000 assistents

El festival celebra aquest cap de setmana la seva 15a edició amb més propostes i superfície que mai

Publicitat
Món Llibre tanca aquest diumenge una edició de rècord en què haurà rebut més de 25.000 visitants, segons ha avançat a l’ACN la seva directora, Marta Almirall. El festival gratuït dedicat al llibre infantil i juvenil s’ha celebrat durant tot el cap de setmana en diversos espais del CCCB, el MACBA i el seu entorn, amb propostes pels més petits i pel gran públic, des d’una recreació de dos grans biblioteques per llegir i remenar llibres fins a desenes d’espectacles i tallers. El festival compta amb la complicitat de fins a 50 editorials, i és per Almirall un lloc on aprendre a “estimar” la literatura i on s’estan “creant” els lectors del futur.
“Estem súper contents de com ha anat aquesta edició, ha estat un èxit de gent i de les propostes que hem fet aquest any”, ha valorat Almirall en declaracions a l’ACN. L’objectiu, com sempre, fer “gaudir de la literatura” els més petits a través d’una decoració “imaginativa i que transporta”, al costat d’una proposta d’espectacles “molt adient al món de la literatura”, presumeix la cap de Cultura Popular de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i directora del festival impulsat des de l’Ajuntament de Barcelona.

Enguany el festival literari incorpora novetats, però mantenint els clàssics contacontes i els espectacles més tradicionals. Al seu costat s’hi ha sumat altres propostes de format i llenguatge més contemporanis, sempre a partir d’històries narrades originalment a través d’un llibre.

Són els casos de ‘Pinocchio’ o ‘Alícia i les ciutats invisible’, adaptats als nostres temps. ‘Pinocchio’, de Roseland Musical, és un espectacle amb projeccions i efectes visuals sonors que converteixen el famós personatge de fusta en un ninot fet de material reciclat. “Són súper contemporanis, i que en paraules de la directora del certamen “a través de la imaginació ens ajuden a crear aquests mons que ens fan tan feliços al llarg de la vida”. Amb tot, la cita no oblida els espectacles de format més clàssic de circ, titelles, narració de contes o teatre d’ombres.

Biblioteques a mida 

Una de les novetats destacades de l’edició és la gran biblioteca que, dividida en dos ambients diferenciats, ofereix possibilitats de lectura per a dues etapes de la lectura dels infants: la dels més petits, en companyia dels pares, i la de la lectura autònoma.

Publicitat

Per Marta Almirall aquesta és una gran aportació del festival. “Són uns espais que et conviden a la lectura, adients a les edats dels lectors a través dels pares i dels primers lectors”. La directora afegeix que, gràcies a la participació de fins a 50 editorials especialitzades, les famílies han pogut fullejar les últimes novetats editorials del gènere, i això, a les portes d’un nou Sant Jordi.

Almirall defensa la vigència del llibre en paper en la literatura infantil i juvenil, i que està “absolutament al dia”. “Sovint em pregunten què passa amb el llibre en paper, però ens adonem que aquí que els nens i nenes estan molt contents de poder-los llegir i fullejar, i poder distreure’s sense cap limitació”, valora.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes