Espot: “És una llàstima que no haguem pogut revalidar la majoria absoluta, perquè hi ens hem quedat a tocar per 50 vots”

El candidat del partit guanyador de les eleccions andorranes diu que buscarà el "consens necessari" per formar govern

El cap de llista del partit de centre-dreta Demòcrates per Andorra, Xavier Espot, ha assegurat que des de la formació estan “raonablement satisfets” amb els resultats obtinguts a les eleccions generals del país, en les quals han obtingut cinc escons per la via de la circumscripció nacional i sis més provinents de la seva victòria a les parròquies de Canillo, Encamp i Ordino. Tot i això, ha reconegut que és una “llàstima” que s’hagin quedat “a tocar” del seu objectiu, que era el de revalidar la majoria absoluta. “Només per 50 vots sumats entre Escaldes-Engordany i Andorra la Vella no ha estat possible aconseguir quatre consellers més”, ha explicat. Tot i això, ha volgut deixar clara la seva defensa al sistema electoral actual i ha dit que a partir d’aquest dilluns comença la feina per “teixir els consensos necessaris” per poder formar govern amb una majoria parlamentària.
Espot, que rellevava a l’actual cap de govern, Antoni Martí, com a candidat de Demòcrates, ha dit que “accepta” el resultat dels comicis generals, el qual veu com un missatge clar de la ciutadania per buscar el “consens” entre diferents forces polítiques. Tot i això, ha reconegut que els vuit anys de mandat de la seva formació amb majoria absoluta han causat un “desgast”, el qual ha vinculat a les “reformes difícils però necessàries” a les que ha hagut de fer front el país “per garantir la prosperitat”.

El candidat de la formació taronja ha estat rebut entre aplaudiments, abraçades i crits de “sí Espot” a la seva arribada al punt des d’on la militància ha seguit la jornada electoral, l’Hotel Diplomàtic d’Andorra la Vella. Durant el seu discurs, ha volgut felicitar a la resta de persones que formen part de les llistes del partit, així com a la resta de formacions polítiques del Principat pels resultats obtinguts. Finalment, ha conclòs afirmant que Demòcrates assumirà la “responsabilitat” d’aconseguir la majoria parlamentària necessària per poder afrontar la propera legislatura. “Com a cap de llista m’encarregaré de fer els contactes”, ha assegurat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes