Torra es reunirà dijous amb els alcaldes del Pallars Sobirà després de la marxa del Doctor Music

Calvet diu que el festival "no era possible" per llei amb "la mida, la ubicació i la durada" que plantejaven els promotors

Publicitat
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isús, els alcaldes de la comarca i la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, a una reunió a Barcelona dijous que ve després de la marxa del festival Doctor Music de la comarca. Ho ha anunciat el conseller de Territori, Damià Calvet, en una visita a l’Albi (Garrigues), Calvet ha remarcat que han fet “moltíssimes reunions” amb els promotors del Doctor Music “per adequar la mida, la ubicació i la durada” dels festival “a les possibilitats del territori”, però que el seu “model comercial” no era possible legalment. Calvet ha defensat les inversions fetes pel Govern al Pallars, com ara a les estacions d’Espot i Portainé.
En la reunió de dijous, segons ha avançat Calvet, s’exposaran les gestions que han fet el Govern al voltant de la celebració del Doctor Music, que inicialment s’havia de fer a Escalarre però que els promotors han decidit traslladar al circuit de Montmeló després de dos informes contraris de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per risc d’inundabilitat que no garanteix que el festival tingui l’autorització de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE).

“Escoltarem al territori”, ha dit Calvet, que ha afegit que s’explicaran “accions de futur” previstes pel Govern per al Pallars, com ara “millores” a la C-13 i a la C-28, o abordar “infraestructures més a llarg termini”.

Sobre el Doctor Music, ha remarcat que “s’ha treballat incansablement per fer-lo possible”, però que legalment “no era possible” fer-lo “en la dimensió, la localització i la durada que plantejaven els promotors”. El conseller ha afegit que s’han fet “moltes reunions” amb els promotors “per adequar la mida, la ubicació i la durada a les possibilitats del territori”, però que el “model comercial” dels promotors “no s’adequava a les condicions”. “Respecto l’opció comercial de la promotora, però nosaltres ens hem d’atendre a la legalitat i fins aquí hem arribat”, ha dit.

Calvet ha garantit que el Govern continuarà treballant per “definir algunes activitats més estables, més adequades al territori”. “Hi ha el Dansàneu o el Festival de Música Antiga”, ha recordat, però “podem pensar en més promoció conjunt del territori”.

El conseller ha defensat que el Govern “treballa incansablement” per crear condicions que “permetin dinamitzar l’economia, generar ocupació i que hi hagi projectes de vida al Pallars”. En aquest sentit, ha posat com a exemples els 8,5 MEUR licitats per a un nou telecadira a Espot, l’estudi per a l’ampliació de les pistes a Portainé o els 6 MEUR per a la compra d’un tercer tren per a la línia de tren Lleida-la Pobla de Segur.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca