La JNC defensa que Ponsatí i Comín se sumin a la llista de JxCat a les europees: “Seria una bona fórmula”

Judith Toronjo aposta perquè l'organització juvenil faci "el paper que a alguns els costa" a Madrid

Publicitat
La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) defensa que l’exconsellera de Cultura Clara Ponsatí i l’excap del departament de Salut Toni Comín se sumin a la llista de JxCat a les eleccions europees del 26 de maig. En declaracions a l’ACN, la nova secretària general de l’organització juvenil vinculada al PDeCAT, Judith Toronjo, ha subratllat que “seria una bona fórmula” que Ponsatí i Comín s’afegissin a la candidatura que encapçala l’expresident Carles Puigdemont. Així mateix, la JNC avisa que no s’ha d’anar al Congrés a firmar cap “carta en blanc” i que el diàleg amb l’Estat ha de tenir “condicions”. “Com a joves som crítics, ens podem exposar més a fer el paper que a alguns els costa”, ha constatat.
Toronjo creu que Ponsatí i Comín ajudarien a “refermar el compromís” de la candidatura de JxCat, que també vol integrar a la llista altres persones de “gran importància pel país” i que poden ser “vinculants” per a Catalunya, amb l’objectiu de guanyar les eleccions europees. La secretària general de la JNC també assegura que l’organització juvenil tenia “molt clar” que Puigdemont havia d’encapçalar la llista, encara que això hagi comportat que es trenqués el preacord entre el PDeCAT i el PNB per concórrer plegats a l’Eurocambra: “Si no volen confluir, cap problema”, ha apuntat.

Diàleg amb l’Estat

Pel que fa a les eleccions espanyoles, la JNC defensa que cal anar a “plantar cara” a Madrid, d’acord amb el seu lema de campanya. “No anem a fer el ‘no’ a tot, sinó a estendre la mà, perquè hi hagi un compromís i que, de forma democràtica, pugui evidenciar-se el diàleg entre Catalunya i Espanya per fer efectiva la República”, ha subratllat, en declaracions a l’ACN.

Preguntada sobre un possible suport a una eventual investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, Toronjo ha reiterat que no s’està encara en disposició de dir què es farà: “Ho anirem veient a mesura que avancin les campanyes”. La cap de files de la JNC situa l’organització juvenil com a la veu que pot aportar més contundència en el relat de JxCat al Congrés: “Com a joves som crítics, potser ens podem exposar més a fer el paper que a alguns els costa. Anem [a Madrid] a exigir, no a firmar una carta en blanc, volem diàleg amb condicions, però no volem ser moneda de canvi de ningú”.

La JNC al 28-A

Publicitat

L’exsecretari general de la JNC Sergi Miquel repeteix a les llistes del Congrés i serà el número 2 de JxCat per Girona, per darrere l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas. Pel que fa als dirigents actuals de la JNC, Xavier Catarineu serà el número 24 al Congrés per la demarcació de Barcelona, Rafael Safont serà suplent per Lleida, i Manel Sunyé serà suplent per Tarragona. Rafael Serrano i Míriam Forcadell seran suplents per Tarragona al Senat.

La JNC es marca, com a reptes de futur, eixamplar la seva militància, enfortir i muscular l’organització a nivell territorial, i fer arribar el seu discurs a les institucions per ser “la primera organització juvenil del país”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes