Swab parla amb Giuseppe Casarotto

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Giuseppe Casarotto, enginyer executiu i col·leccionista d’art contemporani establert a Bergam, Itàlia. És president del ClubGAMEC, una associació cultural que promou i dóna suport a la Modern and Contemporary Art Gallery of Bergamo, sent també fundador del Club GAMEC Prize. Casarotto és també cofundador de Seven-Gravity-Collection, un grup privat centrat en l’adquisició de videoart i en la promoció de joves artistes de vídeo.

Què representa l’art jove en el panorama internacional?

Crec que les noves generacions d’artistes són fonamentals per a l’escena contemporània. Vivint i representant el temps present, joves artistes, tant dones com homes, competeixen per a emergir en una nova proposta creativa.

Quin futur té l’art contemporani en un món on prima la tecnologia i la immediatesa?

Per sobre de tot, els artistes joves estan interessats en expressar les seves poètiques i visions mitjançant les darreres tecnologies. Avui dia, tendim a consumir tot de forma ràpida, inclòs l’art contemporani. Part de les obres d’avui no duraran gaire, però estic segur de què moltes noves obres mestres entraran a museus i seguiran escrivint la història de l’art.

¿Quin és el paper que han de representar els comissaris i els col·leccionistes a una fira d’art?

- Publicitat -

Crec que els comissaris haurien de contribuir a millorar la qualitat artística de les fires. Les millors exposicions són aquelles en què les galeries mostren un projecte, un programa ben dissenyat, i no les obres que tenen al magatzem. Aquesta és la tasca principal del director d’una fira i dels comissaris seleccionats. Els col·leccionistes d’art apreciaran la diferència entre una fira d’art ordinària i una fira d’art ben desenvolupada.

Què diferencia Swab Barcelona d’altres fires? Què pot aportar Swab Barcelona al món de l’art que altra fira no pugui?

Swab Barcelona no és una fira ordinària, ans que és una de les mostres internacionals amb més interès en les innovacions artístiques. Què més es pot demanar? No ho sé, potser suggeriria centrar l’esdeveniment en un tema o motiu relacionat amb el territori, per exemple. Seria una oportunitat especial a situar a mig camí entre ARCO Madrid i Loop, a Espanya.

Per tant, quines són les raons per les quals el públic hauria de visitar Swab?

S’ha de visitar Swab perquè no és només una exposició artística comercial, sinó més aviat un festival d’art on ampliar el teu coneixement, fer contactes i, evidentment, trobar una peça interessant per la teva col·lecció. Tot això gaudint de la magnífica hospitalitat de la ciutat de Barcelona.

- Publicitat -