Pagès Editors publica ‘La ciutat invisible’

Un llibre sobre Lleida del periodista Jordi Sebastià

En els darrers 10 anys, Lleida ha viscut alguns dels seus moments més intensos des del retorn de la democràcia. Una ciutat que, mentre veia com es convertia en la segona capital de província de Catalunya, recuperava l’interès mediàtic per a la resta del país.

Publicitat

En aquests 10 anys Lleida ha assolit noves fites, com l’atansament a Barcelona amb l’alta velocitat o la construcció d’un teatre equiparable als més importants de Catalunya. Però s’ha arribat a les expectatives promeses per a una ciutat que vol ser la capital d’interior? Són algunes de les reflexions que apareixen al llibre “La ciutat invisible”.

El seu autor, el periodista Jordi Sebastià, parla amb 10 “homenots” relacionats amb la capital del Segrià sobre els canvis d’una ciutat que creix malgrat les càrregues del passat, les diferències nacionals o la seva relació, amb clars i obscurs, amb la resta de Catalunya.

Tot plegat, en uns temps convulsos per al país i que tenen una repercussió directa als carrers de la ciutat. Com és que una ciutat, tranquil·la i acomodada, poc habituada a grans mobilitzacions, acull cada setmana una manifestació? Què va fer que es passés de manifestacions de 2.000 persones a mobilitzacions de 45.000?

A les 9 converses que es poden llegir en aquest llibre es parla, sense embuts, d’aquests temes locals que també han marcat la política catalana: un alcalde que esdevé referent polític nacional, però que queda marcat, per a molts ciutadans, per la gestió del procés independentista. Un Museu de Lleida que es converteix en un primer assaig de la judicialització entre Catalunya i Espanya i exemple més visible de l’article 155. Un aeroport que ens fa reflexionar sobre la gestió dels recursos públics abans de la crisi…

De tot plegat Jordi Sebastià en parla amb Ángeles Ribes, Albert Velasco, Magda Ballester, Francesc Serés, Mariona Lladonosa, Simeó Miquel, Montse Macià, Joan Cal, Ignasi Calvo Àngel Ros.

La ciutat invisible és el llibre perfecte per a qualsevol persona que vulgui saber per què Lleida s’ha situat en l’objectiu informatiu en plena convulsió política catalana. Una reflexió d’allò que ha passat al país a través de la vida d’una ciutat que lluita per ser gran.

Més sobre l’autor

Jordi Sebastià i Pla (Barri de Gràcia, Barcelona 1981) llicenciat en periodisme (Blanquerna 2006) i Dret (UB 2004). Cap d’informatius i continguts d’Ua1 Lleida Ràdio i editor i presentador de l’Un Dia Més. Ha treballat a Ona Catalana, Ràdio Lleida-Cadena Ser, Ona Mallorca o Rac1. A més, ha col·laborat en altres mitjans com Com Ràdio o Televisió de Mallorca. Fa més de 13 anys que obre el micròfon. Va aprendre l’art d’escoltar els altres amb la ràdio del seu pare. Diu que ser oient de ràdio és la millor manera d’aprendre la professió. Fa 10 anys que viu a Lleida i coneix la realitat d’una ciutat que ha vist canviar

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca