L’obra de Santiago Sierra ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’ arriba a Berlín

Inclou fotografies d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, entre d'altres

La Casa de la Democràcia i els Drets Humans de Berlín acull des d’aquest dijous una exposició sobre l’obra de Santiago Sierra ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’, un conjunt de fotografies pixelades de presos que l’artista considera polítics censurada per la fira Arco del 2018 i adquirida després per l’empresari català Tatxo Benet. L’exposició serà inaugurada pel diputat del Parlament alemany per Die Linke Andrej Hunko. Segons Sierra, el recurs a la reclusió penitenciària és un “indicador del fracàs i la impotència” de les societats per construir un àmbit de convivència “saludable”. Entre els fotografiats hi ha l’exvicepresident del Govern Oriol Junqueras, l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.
L’exposició i el programa d’activitats que l’acompanyen són una cooperació entre ANC-Berlín i la Casa de la Democràcia i els Drets Humans de Berlín.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes