La Fundació Vila Casas presenta les seves activitats d’abril

Visites guiades, tallers, diàlegs, tot per gaudir de l'art

Publicitat

La Fundació Vila Casas ha fet publiques les seves activitats per aquest mes d’abril. A continuació fem una breu relació dels esdeveniments més destacats.

 

Visites guiades Meet Art a la mostra de Guinovart ‘La realitat transformada’
Dimecres i dissabtes | 12 h | Espais Volart

Amb motiu de l’exposició La realitat transformada de Guinovart (Barcelona, 1927-2007), la Fundació Vila Casas ofereix visites guiades els següents dies d’abril:

Publicitat

Dimecres 03/04 a les 12 h (castellà) – Dissabte 06/04 a les 12 h (castellà)
Dimecres 10/04 a les 12 h (català) – Dissabte 13/04 a les 12 h (català)
Dimecres 17/04 a les 12 h (castellà) – Dissabte 20/04 a les 12 h (castellà)
Dimecres 24/04 a les 12 h (català) – Dissabte 27/04 a les 12 h (català)

A través d’aquesta mostra comissariada per Llucià Homs, podrem analitzar la capacitat de l’artista per transformar la realitat i alhora reinventar-se constantment; viatjant des d’allò més local i primigeni fins a allò més universal i infinit.

Aforament mínim: 4 persones. Màxim: 25 persones. Preu: entrada general 7 €, entrada reduïda 4 €. Per més informació i reserves truqueu al 93 481 79 80 o envieu un correu a volart@fundaciovilacasas.com.

[Espais Volart. Ausiàs Marc, 20 – 22. Barcelona]


Visites guiades Meet Art a la mostra de Jordi Fulla ‘Llindar i celístia’
13 i 27 d’abril | 12 h | Museu Can Framis

Amb motiu de l’exposició Llindar i celístia de Jordi Fulla, la Fundació Vila Casas ofereix visites guiades els següents dies d’abril:

Dissabte 13 d’abril a les 12 h
Dissabte 27 d’abril a les 12 h

Llindar i celístia parteix d’una tipologia concreta de construccions d’arquitectura rurals esteses pel territori i que, més enllà del seu component d’emmagatzematge i aixopluc, esdevenen elements catalitzadors d’espai i de temps. Aquestes arquitectures, percebudes pel pintor Jordi Fulla com a hàbitats d’intimitat que permeten establir una transposició a allò humà, propicien els nostres estats de somni on projectem un espai de refugi, d’aïllament o de reflexió i que provoquen una simbiosi entre el món immaterial i tangible.

Imprescindible reserva prèvia trucant al 933 208 736 o enviant un correu electrònic a canframis@fundaciovilacasas.com.

[Museu Can Framis. Roc Boronat, 116 – 126. Barcelona]


Diàlegs per a descobrir l’obra de Guinovart: 

‘Escoltar Guinovart’
4 d’abril | 19 h | Espais Volart

Durant l’Any Guinovart, una constel·lació de diferents professionals ha tornat a mirar l’obra de Guinovart des del punt de vista actual. Deu anys després de la seva mort, algunes de les claus de la seva obra es mantenen i d’altres suren cap a la superfície. Alguns dels debats que Guinovart reflecteix en la seva obra, en molts casos de caire reivindicatiu, són avui de plena actualitat si els enllacem amb el moment polític que està vivint el nostre país.

Tres professionals que han protagonitzat l’Any Guinovart en desgranaran les claus i explicaran com s’interrelacionen amb el moment actual.

Ponents:

Maria Guinovart. Presidenta de la Fundació Guinovart.
Marko Daniel. Director de la Fundació Joan Miró.
Àlex Susanna. Poeta. Comissari de l’Any Guinovart.
Modera: Fèlix Riera

Aforament limitat (120 persones). Imprescindible reserva prèvia trucant al 93 481 79 80 o enviant un correu electrònic a volart@fundaciovilacasas.com.

[Espais Volart. Ausiàs Marc, 20 – 22. Barcelona]


Visita familiar: Què veus per la finestra?
6 d’abril | 11.30 h | Museu Can Framis

Els quadres són com finestres o portes que ens transporten a mons desconeguts. A través d’aquestes finestres imaginàries diversos artistes ens ensenyen paisatges insòlits o entorns naturals que s’estimen, somnien o recorden.

A partir d’un recorregut guiat per l’exposició permanent, descobrirem quines formes, materials o objectes han triat artistes com Josep GuinovartJoan Hernández-Pijuan o Alfons Borrell per representar la naturalesa i, tot seguit, crearem les nostres finestres-paisatges al taller  del Museu.

Edat mínima recomanada: 4 anys. Imprescindible reserva prèvia trucant al 933 208 736 o enviant un correu electrònic a canframis@fundaciovilacasas.com.

[Museu Can Framis. Roc Boronat, 116 – 126. Barcelona]


Diàleg per a descobrir l’obra de Jordi Fulla
11 d’abril | 19 h | Museu Can Framis

En el context de la mostra Llindar i celístia que es va inaugurar al Museu Can Framis el passat 11 de febrer, se celebra una taula rodona entorn de l’exposició amb l’objectiu de donar veu a diverses personalitats del món de la cultura que poden analitzar l’obra de Jordi Fulla des d’òptiques ben diferents.

Jordi Fulla, autor de la mostra, dialogarà amb l’escriptor i periodista Pere Antoni Pons i amb l’artista Isidre Manils. El debat estarà moderat per Natàlia Chocarro, adjunta de direcció d’art de la Fundació Vila Casas i comissària de l’exposició.

Imprescindible reserva prèvia trucant al 933 208 736 o enviant un correu electrònic a canframis@fundaciovilacasas.com.

[Museu Can Framis. Roc Boronat, 116 – 126. Barcelona]


Olorar l’art. Visita dinamitzada familiar a l’exposició ‘La identitat perduda’
16 i 17 d’abril | 12 h | Museu Can Mario

El Museu Can Mario ofereix a les famílies amb nens i nenes una visita dinamitzada, el 16 i 17 d’abril a les 12h, a l’exposició temporal La identitat perduda. El rostre, colección olorVISUAL.

L’activitat proposa un recorregut per la mostra on els nens i nenes descobriran diverses obres en què el rostre esdevé protagonista. A través de diferents dinàmiques i fent ús de diversos materials de suport, s’analitzaran les obres des d’una nova òptica, amb una especial atenció a l’olfacte, un dels sentits que sovint tenim més oblidats. Després de l’itinerari guiat, els nens i nenes prendran consciència de que les obres, a més de poder ser observades, també poden ser olorades.

Durada aproximada de l’activitat: una hora. Imprescindible reserva prèvia trucant al 972 30 62 46 o enviant un correu a hferrer@fundaciovilacasas.com

[Museu Can Mario. Plaça Can Mario, 7. Palafrugell]


Sant Jordi 2019: Jornada de Portes Obertes al Museu Can Mario
23 d’abril | 11h a 13.30 h i 17.30h a 20 h | Museu Can Mario

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, el Museu Can Mario de Palafrugell ofereix jornada de portes obertes el dimarts dia 23 d’abril, d’11 a 13.30 h i de 17.30 a 20 h.

Podeu aprofitar per visitar les mostres La identitat perduda. El rostre, colección olorVISUAL, un recorregut per més de quaranta obres d’artistes nacionals i internacionals que pertanyen a diferents disciplines, cronologies i estils artístics, i l’exposició Fes punta al llapis de Carles Bros, una especial exposició on l’artista ens mostra de manera transversal la importància del grafit, de l’escriptura i de l’acció de fer punta al llapis.

[Museu Can Mario. Plaça Can Mario, 7. Palafrugell]


Setzè Cicle d’Història i Humanitats al Palau Solterra
26 d’abril | 19.30 h | Museu Palau Solterra

Què ens hi juguem en les pròximes eleccions europees del mes de maig?
La Unió Europea entre la desconstrucció i el rellançament

A càrrec del Sr. Víctor Pou, doctor en Dret, llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, llicenciat en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i diplomat en Integració Europea per la Universitat d’Amsterdam.

El pròxim mes de maig tenen lloc les eleccions europees. Seran escollits en tots els països membres de la Unió Europea, els eurodiputats corresponents al període legislatiu 2019-2024. No són unes eleccions qualssevol. Durant molt de temps, a molts països europeus les eleccions al Parlament Europeu s’han viscut com un dia de festa, seguides només amb un interès relatiu i caracteritzades per una baixa participació. No semblaven destinades a elegir cap govern i la ciutadania pensava que les coses a la Unió Europea ja funcionaven prou bé i, per tant, no calia amoïnar-s’hi gaire. Però en els darrers anys les coses han canviat.

[Museu Palau Solterra. C/ de l’Església, 10. Torroella de Montgrí]


Visita guiada a la mostra ‘Llindar i celístia’ amb l’artista Jordi Fulla
28 d’abril | 11.30 h | Museu Can Framis

Llindar i celístia és una exposició de Jordi Fulla que integra pintura, dibuix i una gran instal·lació pictòrica que transforma en buit i en espai de trànsit l’interior i el llindar de les cabanes. Comissariada per Natàlia Chocarro, esdevé un recorregut entorn dels grans enigmes que habiten en la pròpia existència.

Per tal de poder aprofundir en el llenguatge de l’artista, el diumenge 28 d’abril a les 11.30 h Jordi Fulla es posarà a disposició del públic en un recorregut guiat on destacarà aquelles obres cabdals de l’exposició.

Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia trucant al 933 208 736 o enviant un correu electrònic a canframis@fundaciovilacasas.com. Idioma: català.

[Museu Can Framis. Roc Boronat, 116 – 126. Barcelona]

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes