‘Els mons d’Ursula K. Le Guin’ arriben a Filmin

La plataforma estrena un documental sobre l’escriptora de ciència-ficció

Publicitat

Filmin va estrenar ahir en exclusiva a l’Estat el documental sobre la que possiblement és l’escriptora més reconeguda en l’àmbit de la literatura de ciència-ficció i fantasia, Ursula K. Le Guin, que ens va deixar a principis de l’any passat.

Ursula K. Le Guin és sens dubte una de les escriptores de ciència-ficció més importants de tots els temps. Va ser la primera dona guardonada amb el títol de Gran Mestre per l’Associació d’escriptors de ciència-ficció i fantasia dels Estats Units, autora de cicles tan cèlebres com “Terramar” o “Ekumen”, va morir l’any passat a 88 anys, després de gairebé 50 en actiu.

Filmin va estrenar ahir al Regne d’Espanya el documental “Els mons de Ursula K. Le Guin”, un acostament sense precedents a l’autora i la seva obra, en el qual intervé la mateixa Ursula K. Le Guin al costat d’autors com Neil Gaiman o Margaret Atwood. La pel·lícula es va rodar al llarg de deu anys, és el debut com a directora d’Arwen Curri, i reivindica la figura d’una autora que va obrir les portes a un gènere tradicionalment tan masculí com la ciència-ficció a moltes escriptores.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca