‘Els mons d’Ursula K. Le Guin’ arriben a Filmin

La plataforma estrena un documental sobre l’escriptora de ciència-ficció

Filmin va estrenar ahir en exclusiva a l’Estat el documental sobre la que possiblement és l’escriptora més reconeguda en l’àmbit de la literatura de ciència-ficció i fantasia, Ursula K. Le Guin, que ens va deixar a principis de l’any passat.

Publicitat

Ursula K. Le Guin és sens dubte una de les escriptores de ciència-ficció més importants de tots els temps. Va ser la primera dona guardonada amb el títol de Gran Mestre per l’Associació d’escriptors de ciència-ficció i fantasia dels Estats Units, autora de cicles tan cèlebres com “Terramar” o “Ekumen”, va morir l’any passat a 88 anys, després de gairebé 50 en actiu.

Filmin va estrenar ahir al Regne d’Espanya el documental “Els mons de Ursula K. Le Guin”, un acostament sense precedents a l’autora i la seva obra, en el qual intervé la mateixa Ursula K. Le Guin al costat d’autors com Neil Gaiman o Margaret Atwood. La pel·lícula es va rodar al llarg de deu anys, és el debut com a directora d’Arwen Curri, i reivindica la figura d’una autora que va obrir les portes a un gènere tradicionalment tan masculí com la ciència-ficció a moltes escriptores.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Catalunya tancarà l’any amb una caiguda d’exportacions menor a la prevista a l’abril

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que Catalunya tancarà l'any amb una caiguda de les exportacions menor a la prevista en...

El Gobierno ja no veu clar reformar el delicte de sedició abans de cap d’any

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha refredat aquest dilluns la possibilitat que el seu executiu aprovi la reforma dels delictes de sedició...

Forn demana relleus a l’independentisme: “Algunes persones s’han d’apartar”

El conseller legítim Joaquim Forn, empresonat a Lledoners, ha demanat "relleus" als partits independentistes per superar la divisió: "Algunes persones s'han d'apartar i deixar...

Borràs farà president Aragonès en cas que ERC guanyi

La presidenciable de JxCat, Laura Borràs, ha assegurat que farà president de la Generalitat Pere Aragonès en cas que ERC guanyi les eleccions del...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca