El Departament de Cultura obre una convocatòria pública d’adquisicions per a la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani

Les obres hauran de comptar amb el compromís d’acceptació d’una institució de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya o el MACBA

El Departament de Cultura, en el marc del Pla Integral de les Arts Visuals, ha obert la convocatòria pública de recepció de propostes d’adquisició d’obres per formar part de la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani. Aquesta col·lecció constitueix un conjunt amb personalitat pròpia dins de la Col·lecció Nacional d’Art. Està integrada per fons i obres d’art contemporani de titularitat nacional o gestionades per institucions a les quals les lleis d’arxius, biblioteques i museus, respectivament, atorguen la categoria i rang de nacionals. Inicialment, formen part de la Col·lecció Nacional d’Art, els béns culturals mobles que integren l’anomenat Fons d’Art de la Generalitat, amb independència del seu lloc d’ubicació, i els integrants de les col·leccions del MNAC, l’Arxiu Nacional de Catalunya i la Biblioteca de Catalunya. El termini de presentació finalitza el 30 d’abril.
Per al 2019 es disposa d’una dotació reservada de 150.000 euros per part de la Direcció General de Cooperació Cultural. Així, el Pla Integral de les Arts Visuals estableix que la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani s’anirà reactivant i ampliant amb l’adquisició d’obres d’artistes catalans o vinculats al context de la creació contemporània a Catalunya, per tal de nodrir les col·leccions públiques.

Els artistes, galeries o altres persones o entitats que vulguin proposar una adquisició per a la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani poden presentar les seves ofertes fins el 30 d’abril, documentades en un únic fitxer PDF que contingui els detalls sobre l’entitat proposant; la biografia actualitzada de l’artista; els arguments i l’avaluació de la seva obra i la significació de la seva aportació; el títol, data de creació, dimensions, suport, les tècniques utilitzades i el preu proposat per a cada obra; l’historial i estat de l’obra i les condicions i requeriments de conservació, així com l’especificació del material tècnic necessari per a la seva reproducció en el cas d’obres audiovisuals. Igualment, caldrà aportar una breu selecció d’articles publicats i de catàlegs on l’obra surti referenciada, si n’hi ha, així com informacions visuals de la mateixa.

Publicitat

Només podran incorporar-se per ser valorades per la Comissió en la darrera fase aquelles propostes d’adquisició d’obra que, en el cas de ser seleccionades, comptin amb el compromís d’acceptació del dipòsit d’una institució museística de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya. Aquest compromís podrà ser previ o posterior a la presentació de les propostes i podrà ser gestionat, si és el cas, per la pròpia Comissió, però sempre haurà de portar data anterior a la de la proposta definitiva de compra per a 2019. En el cas del MACBA, les propostes passaran sempre pel seu Comitè d’adquisicions per a la seva acceptació i, en el cas de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, les propostes presentades hauran de ser validades en el marc de la política d’adquisicions de cada museu.

La comissió encarregada de valorar els treballs està formada per representants del Departament de Cultura; d’equipaments culturals com el MACBA, el MNAC, la Xarxa de Museus d’Arts de Catalunya, la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya i el CoNCA, així com experts en art contemporani, sense interessos econòmics en el sector.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen...

40 anys sense una llei electoral catalana

40 anys després de la restitució del Parlament la llei electoral catalana continua sent la gran assignatura pendent després de diversos intents fracassats. Catalunya...

El toc de queda de Nadal i Cap d’Any serà de 1.00 hores a les 6.00 hores

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament...

Un buc de la Marina russa expulsa un destructor dels EUA al golf de Pere el Gran

Un buc de guerra de l'Armada de Rússia ha expulsat un destructor de la Marina nord-americana que havia entrat dins d'aigües territorials russes al...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca