Swab Barcelona 2019 presenta la seva dotzena edició

La fira reunirà fins a 300 artistes i 70 galeries a la ciutat comtal

Publicitat

Swab Barcelona International Contemporary Art Fair presentarà la seva dotzena edició durant els pròxims dies 26,27, 28 i 29 de setembre. La fira encara aquest any amb l’objectiu de continuar generant una mostra artística representativa del panorama internacional, prestant especial atenció, com sempre, a l’escena emergent.

Per a aquesta nova edició, Swab preveu que reunirà unes 70 galeries de tot el món, i fins a 300 artistes, les propostes expositives dels quals hauran estat seleccionades per un comitè especialitzat integrat per:

Comissaris independents:

David Armengol

Publicitat

Domenico de Chririco

Jerome Pantalacci

Omar Lopez-Chahoud

 

Col·leccionistes:

Giuseppe

Casarotto Calç Cego

Marlise Ilhesca

Alberto i Ginette Rebaza

Enguany, com en cada edició, Swab presenta el seu Programa General, en el qual coexisteixen galeries de prestigi i trajectòria amb les propostes innovadores de programes com Swab On Paper, on es reinterpreta el llenguatge artístic del paper com a tècnica contemporània; Swab Ephemeral, que presenta instal·lacions i projectes efímers que busquen la interacció amb el visitant i conviden a reflexionar sobre l’actual sistema globalitzat i accelerat; Swab Performance, un dels programes experimentals, realitzat en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, que explora els límits de l’espai i la instantaneïtat de l’art; i Swab Reading, secció dedicada a projectes a mig camí entre l’art i l’edició.

A més, com a segell de la fira, Swab dóna visibilitat a joves artistes, galeries i espais independents, a través dels programes MYFAF i Swab Seed. El primer beca a tres galeries amb menys de dos anys de vida i que mai hagin participat en una fira d’art internacional, ajudant-les així a iniciar-se en el circuit internacional. Swab Seed, d’altra banda, és un programa destinat a espais expositius alternatius i col·lectius d’artistes que, en paral·lel al model galeristic tradicional, exploren nous formats per a exposar i treballar art.

Programa de col·leccionistes

Com a les anteriors edicions, Swab Barcelona torna a comptar amb un programa que reuneix col·leccionistes de tot el món. El seu objectiu és potenciar i ampliar les seves col·leccions privades a través de les novetats presentades en la fira, així com acostar aquest món al perfil de col·leccionista novell que s’inicia en la passió i en el coneixement de l’art contemporani.

Aquest programa cerca que els col·leccionistes gaudeixin de la fira i de la seva proposta artística, així com que visquin una experiència cultural i personal a la ciutat de Barcelona a través de visites a col·leccions privades, centres d’art, esdeveniments exclusius i altres activitats programades per als dies que dura la fira.

Julia Mariscal, “Ocells-textos-onades”. Swab Performance 2018

Amics Swab

El programa Amics de Swab està pensat per a tots aquells que creïn en la importància de donar suport a l’art contemporani i els seus nous exponents. Des dels seus inicis, la fira ha apostat pel talent emergent, creant oportunitats perquè galeries, artistes i comissaris joves puguin accedir i créixer dins del mercat de l’art. Sent amic Swab també pots col·laborar a l’èxit aquesta missió d’impulsar als nous talents i acostar el món de l’art contemporani al públic general.

Oberta la convocatòria d’inscripció

Swab 2019 dóna la benvinguda a totes les galeries internacionals que mostrin un programa innovador i obre el seu període d’inscripció de l’1 de febrer al 30 d’abril.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes