Swab Barcelona 2019 presenta la seva dotzena edició

La fira reunirà fins a 300 artistes i 70 galeries a la ciutat comtal

Swab Barcelona International Contemporary Art Fair presentarà la seva dotzena edició durant els pròxims dies 26,27, 28 i 29 de setembre. La fira encara aquest any amb l’objectiu de continuar generant una mostra artística representativa del panorama internacional, prestant especial atenció, com sempre, a l’escena emergent.

Publicitat

Per a aquesta nova edició, Swab preveu que reunirà unes 70 galeries de tot el món, i fins a 300 artistes, les propostes expositives dels quals hauran estat seleccionades per un comitè especialitzat integrat per:

Comissaris independents:

David Armengol

Domenico de Chririco

Jerome Pantalacci

Omar Lopez-Chahoud

 

Col·leccionistes:

Giuseppe

Casarotto Calç Cego

Marlise Ilhesca

Alberto i Ginette Rebaza

Enguany, com en cada edició, Swab presenta el seu Programa General, en el qual coexisteixen galeries de prestigi i trajectòria amb les propostes innovadores de programes com Swab On Paper, on es reinterpreta el llenguatge artístic del paper com a tècnica contemporània; Swab Ephemeral, que presenta instal·lacions i projectes efímers que busquen la interacció amb el visitant i conviden a reflexionar sobre l’actual sistema globalitzat i accelerat; Swab Performance, un dels programes experimentals, realitzat en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, que explora els límits de l’espai i la instantaneïtat de l’art; i Swab Reading, secció dedicada a projectes a mig camí entre l’art i l’edició.

A més, com a segell de la fira, Swab dóna visibilitat a joves artistes, galeries i espais independents, a través dels programes MYFAF i Swab Seed. El primer beca a tres galeries amb menys de dos anys de vida i que mai hagin participat en una fira d’art internacional, ajudant-les així a iniciar-se en el circuit internacional. Swab Seed, d’altra banda, és un programa destinat a espais expositius alternatius i col·lectius d’artistes que, en paral·lel al model galeristic tradicional, exploren nous formats per a exposar i treballar art.

Programa de col·leccionistes

Com a les anteriors edicions, Swab Barcelona torna a comptar amb un programa que reuneix col·leccionistes de tot el món. El seu objectiu és potenciar i ampliar les seves col·leccions privades a través de les novetats presentades en la fira, així com acostar aquest món al perfil de col·leccionista novell que s’inicia en la passió i en el coneixement de l’art contemporani.

Aquest programa cerca que els col·leccionistes gaudeixin de la fira i de la seva proposta artística, així com que visquin una experiència cultural i personal a la ciutat de Barcelona a través de visites a col·leccions privades, centres d’art, esdeveniments exclusius i altres activitats programades per als dies que dura la fira.

Julia Mariscal, “Ocells-textos-onades”. Swab Performance 2018

Amics Swab

El programa Amics de Swab està pensat per a tots aquells que creïn en la importància de donar suport a l’art contemporani i els seus nous exponents. Des dels seus inicis, la fira ha apostat pel talent emergent, creant oportunitats perquè galeries, artistes i comissaris joves puguin accedir i créixer dins del mercat de l’art. Sent amic Swab també pots col·laborar a l’èxit aquesta missió d’impulsar als nous talents i acostar el món de l’art contemporani al públic general.

Oberta la convocatòria d’inscripció

Swab 2019 dóna la benvinguda a totes les galeries internacionals que mostrin un programa innovador i obre el seu període d’inscripció de l’1 de febrer al 30 d’abril.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca