Jeremy Irons, Mike Leight i Rupert Everett, convidats de la tercera edició del Bcn Film Fest

El festival potencia la seva vessant internacional mantenint la presència catalana amb Agustí Villaronga, Dani de la Orden, Manuel Huerga o Neus Ballús

Publicitat
La tercera edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (Bcn Film Fest) tindrà com a convidats principals l’actor Jeremy Irons i els directors Rupert Everett i Mike Leight, que visitaran Barcelona per presentar els seus nous projectes. La secció oficial del festival consta de 18 pel·lícules -13 d’elles a competició-, d’un total de 59 cintes que es projectaran del 22 al 30 d’abril als cinemes Verdi. La comèdia dramàtica ‘Litus’, de Dani de la Orden, inaugurarà la cita, una “declaració d’intencions” d’apostar per gent “de la casa”, ha dit la directora del certamen, Conxita Casanovas, a la presentació del Bcn Film Fest aquest dimarts. Agustí Villaronga, Manuel Huerga, Neus Ballús o J.A. Bayona estaran presents amb els seus últims projectes o en taules rodones durant el festival.
Jeremy Irons presentarà el documental ‘Pintores i reyes del Prado’, en què el britànic condueix un viatge espectacular per la història a través de les obres d’art del Museu madrileny. “És la cirereta del pastís”, ha confessat Casanovas. El protagonista de ‘La boda de mi mejor amigo’, Rupert Everett debuta com a director amb ‘La importancia de llamarse Oscar Wilde’, un biopic en què també interpreta l’escriptor Oscar Wilde al final de la seva vida a França i que forma part de la secció oficial del festival. També hi és ‘La tragèdia de Peterloo’, de Mike Leight, una reconstrucció de la violenta repressió policial viscuda a Manchester el 1819.

També passaran pel Bcn Film Fest Agustí Villaronga, amb el seu nou treball ‘Nacido rey’, una producció històrica rodada entre l’Aràbia Saudita i el Regne Unit. Cinc directors presentaran la seva opera prima a Barcelona, com són Agustina Macri, filla del president de l’Argentina, que debuta com a directora amb ‘Soledad’; Alexis Michalik amb ‘Cartas a Roxane’ (‘Edmond’); Salvador Simó, que presentarà la pel·lícula d’animació ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’; Laura Jou, que adapta la novel·la de Pep Puig ‘La vida sense la Sara Amat’; i Víctor Cabaco, amb ‘VItoria 3 de marzo’.

La secció oficial la completen ‘El bailarín’ (Ralph Fiennes), ‘El emperador de París’ (Jean-François Richet), ‘El secreto de las abejas’ (Annabel Jankel), ‘Hotel Mumbai’ (Anthony Maras), ‘La mirada de Orson Welles’ (Mark Cousins), ‘Viento de libertad’ (Michael Herbig), ‘Une intime conviction’ (Antoine Raimbault), ‘Sir’ (Rohena Gera), ‘Brecht’ (Heinrich Breloer) i ‘Rojo’ (Benjamín Naishat).

“Volem que Barcelona recuperi el glamur que no hauria d’haver perdut mai i que les estrelles tornin a fer parada a la ciutat”, ha afirmat Casanovas. La directora del festival ha assegurat que si són capaços de demostrar que es pot fer un festival encarat a nivell internacional, podran demanar més pressupost a nivell institucional. De moment, Casanovas aposta per conrear un festival que trobi el “glamur barceloní que molts enyoren”, “actualitzat al 2019”. “El públic continua volent somiar i veure i admirar aquests actors a les catifes vermelles”, ha dit Casanovas envoltada del repartiment de la pel·lícula ‘7 raons per fugir’, que s’ha presentat conjuntament amb la programació del festival.

25 anys de l’Escac

Publicitat

Amb motius del quart de segle de l’Escac, el Bcn Film Fest reunirà alguns dels seus alumnes més coneguts, com J.A. Bayona, Kike Maíllo, Javier Ruiz Caldera, Àlex Pastor, Mar Coll o Patrícia Font, i es projectaran els seus primers curtmetratges. També es podrà veure ‘La filla d’algú’, projecte coral d’11 directors de l’Escac protagonitzat per Aina Clotet. Rodrigo Sorogoyen, Isabel Peña i Benito Zambrano presentaran les primeres imatges dels seus nous projectes i participaran en una taula rodona sobre les bandes sonores.

També es podrà veure l’última obra d’Agnès Varda, ‘Un atardecer en la Toscana’. En total seran 59 pel·lícules, un increment del 59% respecte l’any passat, quan se’n van projectar 37. Les entrades es posaran a la venda el proper divendres 5 d’abril amb un preu de 2,90 euros.

Si bé la pel·lícula de Dani de la Orden ‘Litus’, que compta amb Quim Gutiérrez, Belén Cuesta o Adrián Lastra, inaugurarà el certamen, l’encarregada de cloure el festival serà ‘La balada de Buster Scruggs’, una aproximació a l’univers del ‘western’ dels germans Coen.

La directora del Bcn Film Fest ha reafirmat la visió del festival d’unir el cinema, la literatura, i la història, i d’aquí l’elecció d’un jurat format per l’actriu Nora Navas, l’escriptora Pilar Eyre i el dramaturg Josep Maria Miró.

Com a novetat d’aquest any, el festival programarà una retrospectiva de 12 títols de cinema italià contemporani dirigits per dones. La secció d’Imprescindibles, que recupera clàssics, abordarà l’obra i figura de Buster Keaton i Charles Chaplin.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca