eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Mor l’escriptor Rafael Sánchez Ferlosio

  Va guanyar el premi Nadal el 1955 i el premi de la Crítica el 1957

  Rafael Sánchez Ferlosio ha mort aquest 1 d’abril, segons han confirmat a Europa Press fonts properes a l’escriptor.

  El novel·lista i assagista Sánchez Ferlosio va estar adscrit en els seus inicis al realisme social de la postguerra, en una etapa en la qual va escriure la seva obra més emblemàtica ‘El Jarama’, guardonada amb el premi Nadal el 1955 i el premi de la Crítica el 1957.

  Publicitat

  Va viure els seus primers anys a Roma, en què el seu pare era corresponsal i cronista del diari ‘ABC’. En els seus anys universitaris va entrar en contacte amb un grup de joves escriptors, entre els quals estava Ignacio Aldecoa, Jesús Fernández Santos i Carmen Martín Gaite, amb qui es va casar el 1954.

  El 1951 Sánchez Ferlosio es va donar a conèixer oficialment al món de les lletres amb el relat ‘Industrias y andanzas de Alfanhuí’, obra en què conflueixen la ficció autobiogràfica i una sèrie de recursos que, emparentats amb el fantàstic, accentuen la sensació de descrèdit de la realitat.

  Com a assagista i articulista, el 1974 va publicar ‘Las semanas del jardín’, un volum de reflexió crítica sobre les tècniques i els recursos narratius, però no va ser fins al cap de més d’una dècada després, el 1986, quan reprendria el gènere de la novel·la amb ‘El testimonio de Yarfoz’, una història èpica i intimista amb la qual va ser finalista del premi Nacional de literatura, en la seva modalitat de narrativa.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca