L’exposició ‘Stanley Kubrick’ tanca portes com la més visitada de la història del CCCB

Més de 145.000 persones gaudeixen d'un recorregut cronològic per l'obra del cèlebre cineasta

Publicitat

L’exposició internacional dedicada al director de cinema Stanley Kubrick (1928-1999), que ha acollit el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) des del 24 d’octubre, ha tancat portes aquest diumenge convertint-se en la mostra més visitada de la història del museu. Més de 145.000 persones s’han submergit en l’univers de Kubrick i la seva cinematografia, en una exposició produïda pel Deutsches Filmmuseum amb l’arxiu del realitzador a Londres i la col·laboració de la filla de l’artista i diverses ‘majors’ nord-americanes. En l’últim dia per visitar-la, s’han format llargues cues a l’exterior del CCCB coincidint amb l’accés gratuït habitual dels diumenges a la tarda.
Fins una hora de cua han fet els visitants que s’han apropat al CCCB aquest diumenge a la tarda per aprofitar les últimes hores de l’exposició sobre el cineasta estatunidenc. L’èxit de la mostra ha desbancat l’exposició ‘El segle del cinema’ de l’any 1995, fins ara la més vista, com la instal·lació que més visitants ha atret. També ha superat altres grans exposicions del museu, com ho va ser ‘+Humans’, que entre el 2015 i el 2016 va reunir 112.000 persones.

Amb un total de 600 ítems, entre imatges en moviment, objectes i material dels arxius personals del director, la mostra ha fet un recorregut per la dotzena de les seves pel·lícules. A un dels visitants, en César, l’exposició li ha fet veure que ‘2001: una odissea de l’espai’ és la cinta més important de Kubrick, malgrat que les seves preferides són ‘La taronja mecànica’ i ‘El resplendor’.

L’Eloi Pazos tenia anotat a la llista de coses que havia de fer visitar l’exposició de Kubrick des que la va veure anunciada el passat mes d’octubre. “Coneixia Kubrick abans, havia vist pel·lícules, però no havia profunditzat tant en realitat com el que et mostra aquesta exposició”, ha assegurat el jove. Després d’haver recorregut les sales durant més de dues hores, se’n va “encantat”.

Qüestions familiars havien impedit a en Miquel i la seva dona acostar-se fins ara al CCCB, però no se la volien perdre. “Sempre hi ha detalls que no tens a l’abast i aquí te’ls posen ben exposats, com materials, guions o maquetes. Sempre fa gràcia veure aquestes coses que et fan entrar una mica més en el context de la pel·lícula”, ha explicat en Miquel.

Publicitat

En sortir de l’exposició, la Pilar, que ha vingut al CCCB amb una amiga, ha assegurat haver-se “perdut” per les sales en el sentit d’experimentar exhaustivament un realitzador que ha seguit tota la vida i a qui considera un “geni”. “N’hi ha pocs com ell. Ha estat molt interessant i complerta”, ha apuntat satisfeta.

L’Adolfo Llécora també és un gran aficionat a les pel·lícules de Kubrick, i poder veure tot aquest material junt, les opinions d’altres persones i totes les entrevistes que s’exposen li ha resultat “molt interessant”. “Falta temps, mereixeria una altra visita”, ha assegurat.

I com que al David i al seu pare els hi va faltar temps aquest dissabte a la tarda per acabar de veure l’exposició, hi han tornat aquest diumenge per acabar de capbussar-se en l’univers del realitzador. “El meu pare és molt fanàtic de Kubrick i m’ha fet que a poc a poc jo també ho sigui. Vam veure totes les pelis aquesta setmana i vam decidir venir després a veure-la”, ha explicat el jove.

L’exposició ‘Stanley Kubrick’ ha deixat petjada a Barcelona, que ara coneix una mica més la vida del cineasta, des dels seus anys d’aprenentatge com a fotògraf de la revista ‘Look’, fins als projectes encomanats a altres cineastes, com ‘Intel·ligència Artificial’, que va entomar Steven Spielberg.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca