‘La gran il·lusió’, al complet i en pantalla gran

La Filmoteca ofereix els set capítols de la sèrie sobre la història del cinema català que va coproduir amb TV3

La gran il·lusió. Relat intermitent del cinema català explica, per primera vegada, la Gran Història i les petites històries del cinema a Catalunya des dels inicis l’any 1896 fins la dècada dels 50. El programa mostra l’aventura d’un cinema supervivent i en destaca els moments més decisius prioritzant les experiències humanes abans que l’opinió dels experts: la sèrie dona veu als testimonis i protagonistes d’aquesta història.

Publicitat

La gran il·lusió. Relat intermitent del cinema català és una producció de TV3 i l’ICEC-Filmoteca de Catalunya amb la col·laboració d’EGEDA i Costa Est Audiovisuals, dirigida per Àlex Gorina i Esteve Riambau, amb realització de Mai Balaguer.

L’estrena de La gran il·lusió. Relat intermitent del cinema català a televisió, el 7 de gener, va ser líder d’audiència a Catalunya. El primer capítol, “I la llum es va fer”, el van seguir 501.000 espectadors i va obtenir una quota del 18,1%. L’espai va ser líder destacat de la seva franja, i va superar de 5,1 punts el segon classificat. Les emissions dels capítols posteriors van continuar tenint una acceptació molt notable, i la mitjana d’audiència dels 7 episodis ha estat de 257.000 espectadors, amb una quota de l’11,1%.

Ara que ja ha acabat la seva emissió televisiva, el programa es pot recuperar al servei online de consum sota demanda de TV3, però pensem que ha arribat el moment de poder gaudir-ne en pantalla gran.

Per això, els propers dimarts 2, dimecres 3 i dijous 4 d’abril a les 18.30 h a la Sala Laya de la Filmoteca de Catalunya es projectaran els set capítols, de manera gratuïta, en tres sessions que comptaran amb la presentació dels seus màxims responsables: Àlex Gorina, Esteve Riambau i Mai Balaguer.

Per més informació: Filmoteca.cat

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Otegi defensa que la independència “passa per dir ‘Sí’ als pressupostos de l’Estat

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha defensat aquest dimecres que el procés cap a la independència del País Basc "avui passa per...

Colau encara no ha donat cap explicació del tret d’un agent de la Guardia Urbana a un sensellar

La líder de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'"amagar-se" després del tret que un agent...

El rector de la UB creu que la normalitat prèvia a la pandèmia no es recuperarà fins al febrer del 2022

L'actual rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Elias, preveu que la normalitat prèvia a la pandèmia no es recuperi fins al febrer...

El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca