El comediant Zelenskiy guanya la primera volta de les presidencials a Ucraïna, segons els sondejos a peu d’urna

El president es decidirà en una segona volta el 21 d'abril

Publicitat

El comediant Volodymyr Zelenskiy ha guanyat la primera volta de les eleccions presidencials a Ucraïna amb un 30,4% dels vots, segons revelen els sondejos a peu d’urna. L’actual líder, Petro Poroshenko, ha quedat en segona posició en assolir un 17,8%, mentre que l’exprimera ministra Yulia Tymoshenko ha aconseguit un 14,2% i ha quedat apartada de la pugna per la presidència, que es decidirà en la segona volta de les eleccions, el 21 d’abril. Zelenskiy, que no té cap experiència política, es perfila com un candidat proeuropeu molt actiu a les xarxes socials que atrau principalment els votants joves. Un ‘outsider’ que ha guanyat popularitat amb el paper de president d’Ucraïna que interpreta en una sèrie televisiva satírica.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes