Unes 300 persones es concentren a Escalarre en la primera acció reivindicativa per la marxa del Doctor Music Festival

La protesta acull la lectura d'un manifest i diverses actuacions musicals en rebuig de l'informe negatiu de l'ACA

Publicitat

Unes 300 persones s’han concentrat als prats de Santa Maria d’Escalarre (Pallars Sobirà) en la primera acció reivindicativa per la marxa del Doctor Music Festival després de l’informe negatiu que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha emès en relació a la celebració del festival en aquest territori. L’acció s’ha iniciat amb una caravana de vehicles que ha sortit de Tremp (Pallars Jussà), des d’on s’ha sumat prop d’una cinquantena de turismes provinents d’altres municipis de l’entorn. El portaveu de la plataforma Salvem Doctor Music, Ramon Villuendas, ha assegurat que estan disposats a arribar “on calgui” perquè hi hagi “un canvi de lleis” que s’ajusti al territori. L’acció protesta, de la qual també han participat alcaldes del Pallars Sobirà, ha acabat amb el concert de tres formacions musicals del territori.

Villuendas ha mostrat el descontent del territori per la manca d’inversions i ha afirmat que la creació de plataformes com Salvem Doctor Music pretenen “atacar” les conselleries i també alguns directors generals que “des de la llunyania”, apunta el portaveu, els volen governar “sense saber què passa al territori”. Villuendas, a més, ha carregat contra l’entitat ecologista IPCENA i ha subratllat que “no la necessiten”

L’acte reivindicatiu ha arrencat passades les quatre de la tarda a Tremp, on un grup de vehicles ha sortit en caravana i ha arribat als prats de Sant Maria d’Escalarre dues hores més tard. Segons Jaume Gelonch, participant de la protesta, la marxa del Doctor Music suposa una “gran pèrdua” pel territori. De la mateixa manera, Robert Alegre, també manifestant, ha assegurat que el sector de l’hostaleria patirà una rebaixa de guanys.

Aquest dilluns està convocada una reunió d’alcaldes per establir quines seran les estratègies per seguir reivindicant-se, després que s’hagi proposat deixar de pagar el cànon de l’aigua a l’ACA en senyal de rebuig, un fet que des de la plataforma defensen i consideren un bon començament com a protesta per la manca d’inversions de l’agència en aquest entorn.

Publicitat

L’acte, on també s’han recollit signatures en contra de la marxa del festival, ha acabat amb un concert del qual han participat quatre grups musicals, entre els quals hi havia ‘Maritrini y Sussicarios’, que ha fet viral un videoclip que ironitza sobre la inundabilitat del terreny on s’havia de celebrar el Doctor Music Festival i on es veuen vaques amb flotadors.

La promotora del festival ha convocat una roda de premsa a Barcelona pel pròxim dimarts.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes