Occitània demana l’alliberament dels “presos polítics” catalans

El consell regional denuncia en una resolució el judici de l'1-O contra els líders independentistes

Publicitat
El Consell Regional d’Occitània ha adoptat una resolució expressant la “preocupació” per la situació dels “presos polítics” i demanant-ne l’alliberament. En el text, aprovat pels suports dels grups d’esquerra, es denuncia que els líders estan sent jutjats per les seves opinions en “l’exercici legítim dels mandats que els van confiar els seus electors”. D’altres, afirmen, “han estat forçats a exiliar-se”. Apunten també que la rebel·lió “implica el recurs a la violència” i consideren que tant els acusats com la població catalana tenen com a principi la no-violència. Per tot plegat, reafirmen el “ple suport” al respecte dels drets fonamentals i reivindiquen que en democràcia un acte de votació pacífic “no és cap delicte”.
Amb tot, matisen, “no pertoca aquí pronunciar-se a favor o en contra de la independència de Catalunya”, ja que consideren que no tenen “legitimitat” per a fer-ho.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca