La Galera estrena una col·lecció per reviure alguns dels seus clàssics

També aposta per autors contemporanis per inspirar les noves generacions

Publicitat
L’editorial La Galera ha presentat aquest dijous una nova col·lecció que recupera alguns dels seus clàssics més emblemàtics. La directora editorial d’Enciclopèdia Catalana, Ester Pujol, ha apuntat que aquest projecte va arribar perquè es complien 50 anys de ‘La colla dels deu’ de Joaquim Carbó i van tenir la idea de fer una col·lecció inspirada en aquells inicis. Per això, s’ha apostat per una edició facsímil que reprodueixi exactament la primera publicació d’aquests clàssics, entre els quals hi ha ‘El Zoo d’en Pitus’ de Sebastià Sorribas i il·lustrat per Pilarín Bayés i ‘En Roc drapaire’, entre molts d’altres. A més, l’editorial també ha apostat per escriptors contemporanis, com Núria Franquet, per escriure noves històries que inspirin a les noves generacions.

Des de La Galera expliquen que l’objectiu de la col·lecció és poder compartir les lectures que han marcat la infància de diverses generacions i que, d’aquesta manera, els nens d’ara puguin gaudir de les mateixes històries que van captivar els seus pares de petits, però sense deixar de banda els nous autors que despunten en la literatura infantil catalana.

Aquest mes de març s’han publicat les reedicions dels cinc primers títols que, a més de ‘La Colla dels deu’ i el ‘Zoo d’en Pitus’, inclou ‘En Roc drapaire’, de Josep Vallverdú, ‘La història que en Roc Pons no coneixia’, de Jaume Cabré, i ‘Dídac, Berta i la màquina de lligar boira’, d’Emili Teixidor. I, amb “l’objectiu de crear nous grumets”, com ho ha catalogat Ester Pujol, s’hi ha sumat ‘La Liang dins del quadre’, de Núria Franquet, guanyadora del premi Folch i Torres 2018.

Ester Pujol també ha avançat que aquesta tardor sortiran les reedicions de ‘Rovelló’, de Josep Vallverdú, i ‘Les presoneres de Tabriz’ de Maria Novell. Ha comentat que a més “de tornar a posar en valor els clàssics”, s’apostarà per talents com Jordi Sierra i Fabra, Jordi Folck, Anna Manso, Anna Fité, entre molts d’altres.

Joaquim Carbó ha confessat que per ell ‘”tot això és prehistòric perquè retrocedir 50 anys endarrere és un somni”. Ha recordat que gràcies a la Marta Mata, l’Andreu Dòria i el Josep Tremoleda va ser possible que els infants poguessin tenir llibres en català i que amb Cavall Fort, del 1961, Carbó va començar l’escriptura per a nens. Així mateix, Carbó ha expressat la il·lusió que li ha fet veure La colla dels deu reeditada com el primer cop i que era “impagable”.

Publicitat

En aquesta línia, Josep Vallverdú ha expressat l’emoció que ha significat per ell tornar a llegir el seu llibre després de tants anys i que n’ha gaudit “com un nen”. Pilarín Bayés ha confessat que ‘El Zoo d’en Pitus’ “és un especial” i de referència i que, tot i el pas del temps, la història de solidaritat i contacte amb els animals és “formidable” i “funciona sigui com sigui”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes