Isabel Allende publicarà ‘Largo pétalo de mar’ sobre una parella catalana exiliada a Xile per la Guerra Civil

La nova novel·la de l'escriptora arribarà a les llibreries el 21 de maig

Publicitat
L’escriptora xilena Isabel Allende publicarà el pròxim 21 de maig la seva nova novel·la ‘Largo pétalo de mar’ (Plaza & Janés) sobre una parella catalana exiliada a Xile per la Guerra Civil. Coincidint amb el 70è aniversari de l’arribada del Winnipeg a Xile, la novel·la narra la història d’en Víctor i la Roser, una parella catalana que van formar part dels més de 2.000 exiliats espanyols que van arribar a Xile amb el vaixell que Pablo Neruda va llogar l’any 1939. L’editorial ha remarcat que és la primera vegada que Allende aborda el tema de la Guerra Civil espanyola i l’exilio republicà, temes pels quals s’ha documentat àmpliament. El llibre es publicarà a l’Estat i a Llatinoamèrica el 21 de maig i a Estats Units, el 4 de juny.
En plena Guerra Civil espanyola, el jove metge Víctor Dalmau, juntament a la seva amiga pianista Roser Bruguera, es veuen oblidats a abandonar Barcelona, exiliar-se i creuar els Pirineus a França. Viatjaran amb el Winnipeg, un vaixell llogat per Neruda, que va portar a més de 2.000 espanyols a Valparaíso. Van ser rebuts com herois a Xile i s’integraran a la vida social del país durant diverses dècades fins el cop d’Estat que va derrocar Salvador Allende, amic d’en Víctor per la seva afició en comú als escacs.

La novel·la recorre mig segle d’història a Xile des dels anys 40 fins als 90, passant pel cop d’estat de Pinochet. Desfilen pel llibre com a personatges secundaris Salvador Allende i el mateix Pablo Neruda. També s’aborden els amors, passions i els diferents exilis que durant tota una vida pateixen els personatges.

Per escriure ‘Largo pétalo de mar’, l’escriptora xilena ha entrevistat a supervivents d’aquest episodi històric, entre ells Victor Pey, qui recentment va morir i va ser empresari, periodista que va dirigir el diari ‘Clarín’ i va ser conseller d’Allende.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes