Isabel Allende publicarà ‘Largo pétalo de mar’ sobre una parella catalana exiliada a Xile per la Guerra Civil

La nova novel·la de l'escriptora arribarà a les llibreries el 21 de maig

L’escriptora xilena Isabel Allende publicarà el pròxim 21 de maig la seva nova novel·la ‘Largo pétalo de mar’ (Plaza & Janés) sobre una parella catalana exiliada a Xile per la Guerra Civil. Coincidint amb el 70è aniversari de l’arribada del Winnipeg a Xile, la novel·la narra la història d’en Víctor i la Roser, una parella catalana que van formar part dels més de 2.000 exiliats espanyols que van arribar a Xile amb el vaixell que Pablo Neruda va llogar l’any 1939. L’editorial ha remarcat que és la primera vegada que Allende aborda el tema de la Guerra Civil espanyola i l’exilio republicà, temes pels quals s’ha documentat àmpliament. El llibre es publicarà a l’Estat i a Llatinoamèrica el 21 de maig i a Estats Units, el 4 de juny.
En plena Guerra Civil espanyola, el jove metge Víctor Dalmau, juntament a la seva amiga pianista Roser Bruguera, es veuen oblidats a abandonar Barcelona, exiliar-se i creuar els Pirineus a França. Viatjaran amb el Winnipeg, un vaixell llogat per Neruda, que va portar a més de 2.000 espanyols a Valparaíso. Van ser rebuts com herois a Xile i s’integraran a la vida social del país durant diverses dècades fins el cop d’Estat que va derrocar Salvador Allende, amic d’en Víctor per la seva afició en comú als escacs.

La novel·la recorre mig segle d’història a Xile des dels anys 40 fins als 90, passant pel cop d’estat de Pinochet. Desfilen pel llibre com a personatges secundaris Salvador Allende i el mateix Pablo Neruda. També s’aborden els amors, passions i els diferents exilis que durant tota una vida pateixen els personatges.

Publicitat

Per escriure ‘Largo pétalo de mar’, l’escriptora xilena ha entrevistat a supervivents d’aquest episodi històric, entre ells Victor Pey, qui recentment va morir i va ser empresari, periodista que va dirigir el diari ‘Clarín’ i va ser conseller d’Allende.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca