Filmin estrena “Bauhaus” per a commemorar el centenari de la cèlebre escola alemanya

La producció de la televisió pública alemanya reivindica el paper de les dones que van estudiar a la Bauhaus

El pròxim 1 d’abril es celebra el centenari de la fundació, a Weimar (Alemanya), de l’escola Bauhaus, una institució pensada com una comunitat preocupada per donar respostes a les necessitats socials a través del treball creatiu. La seva influència en el món de l’art, l’arquitectura i el disseny és fonamental per tal d’entendre la història de l’estètica del segle XX.

Publicitat

El mateix dia 1 d’abril, Filmin estrena a l’Estat “Bauhaus”, la pel·lícula amb la qual la televisió pública alemanya ha commemorat el centenari, i que es va estrenar a Alemanya fa a poc més d’unes setmanes. El film se centra principalment en el rol que van jugar les dones a la institució, i està protagonitzat per Alicia von Rittberg (“Charité”), que es posa a la pell de Lotte Brendel, una jove estudiant que, contra la voluntat dels seus pares, decideix ingressar a la Bauhaus. Malgrat ser un personatge inventat, està inspirat en la figura de la dissenyadora Ànima Siedhoff-Buscher, una de les moltes artistes que van passar per la Bauhaus i a les quals, en massa ocasions, s’ha condemnat a ser una nota al peu de pàgina en parlar de la rellevància històrica de l’escola.

“Bauhaus” està dirigida per Gregor Schnitzler (“Que fer en cas d’incendi”) i compta amb el suport de l’actual directora de l’Arxiu Bauhaus, Annemarie Jaeggi: “La pel·lícula dóna una idea de la creativitat, curiositat i passió que es van viure en aquell centre d’experimentació que va ser la Bauhaus”, afirma.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

L’interès per llogar un habitatge a Barcelona cau un 26% durant aquest semestre

L'interès per llogar un habitatge a Barcelona ha baixat un 26% durant els darrers sis mesos, i un 32% a Madrid, segons l'estudi 'Influencia...

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca