Filmin estrena “Bauhaus” per a commemorar el centenari de la cèlebre escola alemanya

La producció de la televisió pública alemanya reivindica el paper de les dones que van estudiar a la Bauhaus

Publicitat

El pròxim 1 d’abril es celebra el centenari de la fundació, a Weimar (Alemanya), de l’escola Bauhaus, una institució pensada com una comunitat preocupada per donar respostes a les necessitats socials a través del treball creatiu. La seva influència en el món de l’art, l’arquitectura i el disseny és fonamental per tal d’entendre la història de l’estètica del segle XX.

El mateix dia 1 d’abril, Filmin estrena a l’Estat “Bauhaus”, la pel·lícula amb la qual la televisió pública alemanya ha commemorat el centenari, i que es va estrenar a Alemanya fa a poc més d’unes setmanes. El film se centra principalment en el rol que van jugar les dones a la institució, i està protagonitzat per Alicia von Rittberg (“Charité”), que es posa a la pell de Lotte Brendel, una jove estudiant que, contra la voluntat dels seus pares, decideix ingressar a la Bauhaus. Malgrat ser un personatge inventat, està inspirat en la figura de la dissenyadora Ànima Siedhoff-Buscher, una de les moltes artistes que van passar per la Bauhaus i a les quals, en massa ocasions, s’ha condemnat a ser una nota al peu de pàgina en parlar de la rellevància històrica de l’escola.

“Bauhaus” està dirigida per Gregor Schnitzler (“Que fer en cas d’incendi”) i compta amb el suport de l’actual directora de l’Arxiu Bauhaus, Annemarie Jaeggi: “La pel·lícula dóna una idea de la creativitat, curiositat i passió que es van viure en aquell centre d’experimentació que va ser la Bauhaus”, afirma.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes