L’artista Gloria Muñoz exposa al Liceu

L'exposició “El temps detingut” es podrà visitar al Balcó del Foyer del Liceu del 28 de març al 28 d'abril

Publicitat

El Gran Teatre del Liceu inaugura “El temps detingut”, una exposició de pintures de l‘artista Gloria Muñoz (Barcelona, 1969) que ret homenatge a un dels ballets més coneguts pel gran públic “La dansa de les hores” de “La Gioconda” d’Amilcare Ponchielli, inspirat en el pas del temps.

Mentre la música de “La dansa de les hores” representa el dia en quatre etapes -aurora, dia, tarda i nit-, les 17 pintures de Gloria Muñoz reflexionen i investiguen sobre un temps detingut i immòbil. Espais íntims i públics on la llum s’ha parat i el temps s’ha congelat.

L’exposició “El temps detingut” inclou 5 vistes panoràmiques de la ciutat de Venècia, on se situa la gran òpera de “La Gioconda”. Es tracta de quadres que retraten el món exterior amb una paleta de colors càlids i una plasticitat densa que emfatitzen la immobilitat dels elements.

La mostra també inclou 12 quadres que retraten el món interior, l’entorn privat de casa, la quotidianitat de la taula del menjador. Un espai de pau i de trobada individual que l’artista reflecteix de forma serena i clara, amb colors pastel propis d’una mirada íntima i sincera. Natures mortes que donen un nou significat al·legòric a objectes familiars i comuns.

Publicitat

“El temps detingut”, que es podrà veure fins al pròxim 28 d’abril al Balcó del Foyer del Liceu, és la sisena mostra del cicle estable d’exposicions al Liceu, un cicle que vincula l’òpera a les arts plàstiques amb l’objectiu d’ampliar l’oferta cultural i l’experiència estètica i artística del públic del Liceu.

El Liceu organitza dues visites guiades a l’exposició els pròxims dimarts 10 d’abril a les 11:00h. i dimecres 11 d’abril a les 17:00h. Les visites, impartides per la comissària de la mostra, Rosa Ferrer, són gratuïtes però és imprescindible reservar plaça a la pàgina web del Liceu. A més, els assistents a les representacions de “La Gioconda” podran visitar l’exposició abans de la funció i durant l’entreacte.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes