L’artista Gloria Muñoz exposa al Liceu

L'exposició “El temps detingut” es podrà visitar al Balcó del Foyer del Liceu del 28 de març al 28 d'abril

El Gran Teatre del Liceu inaugura “El temps detingut”, una exposició de pintures de l‘artista Gloria Muñoz (Barcelona, 1969) que ret homenatge a un dels ballets més coneguts pel gran públic “La dansa de les hores” de “La Gioconda” d’Amilcare Ponchielli, inspirat en el pas del temps.

Publicitat

Mentre la música de “La dansa de les hores” representa el dia en quatre etapes -aurora, dia, tarda i nit-, les 17 pintures de Gloria Muñoz reflexionen i investiguen sobre un temps detingut i immòbil. Espais íntims i públics on la llum s’ha parat i el temps s’ha congelat.

L’exposició “El temps detingut” inclou 5 vistes panoràmiques de la ciutat de Venècia, on se situa la gran òpera de “La Gioconda”. Es tracta de quadres que retraten el món exterior amb una paleta de colors càlids i una plasticitat densa que emfatitzen la immobilitat dels elements.

La mostra també inclou 12 quadres que retraten el món interior, l’entorn privat de casa, la quotidianitat de la taula del menjador. Un espai de pau i de trobada individual que l’artista reflecteix de forma serena i clara, amb colors pastel propis d’una mirada íntima i sincera. Natures mortes que donen un nou significat al·legòric a objectes familiars i comuns.

“El temps detingut”, que es podrà veure fins al pròxim 28 d’abril al Balcó del Foyer del Liceu, és la sisena mostra del cicle estable d’exposicions al Liceu, un cicle que vincula l’òpera a les arts plàstiques amb l’objectiu d’ampliar l’oferta cultural i l’experiència estètica i artística del públic del Liceu.

El Liceu organitza dues visites guiades a l’exposició els pròxims dimarts 10 d’abril a les 11:00h. i dimecres 11 d’abril a les 17:00h. Les visites, impartides per la comissària de la mostra, Rosa Ferrer, són gratuïtes però és imprescindible reservar plaça a la pàgina web del Liceu. A més, els assistents a les representacions de “La Gioconda” podran visitar l’exposició abans de la funció i durant l’entreacte.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC retira les esmenes sobre el TC i la Casa Reial per evitar que la dreta tombi els pressupostos de l’Estat

ERC ha retirat aquesta tarda de dimecres les esmenes a la totalitat que havia presentat a les seccions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE)...

Aragonès admet que els governs de coalició “no són fàcils”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha admès aquest dimecres que els governs de coalició, com el de la Generalitat, "no són fàcils" i...

Rufián exigeix l’amnistia per abans del 14-F

El portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, considera "una bona notícia" que el Govern central reformi el delicte de sedició però considera que és una...

Blueproject Foundation tanca les seves portes

Avui, dimecres 2 de desembre, Renatto de la Poeta ha anunciat el tancament de l'espai físic de la Blueproject Foundation al carrer Princesa el 20 de desembre. El director...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca