La UE deixa sense vaixells l’operació naval de lluita contra el tràfic de persones al Mediterrani

Els estats membres "suspenen temporalment" l'activitat de les embarcacions pels desacords sobre què fer amb les persones rescatades

Publicitat

La Unió Europea ha deixat sense vaixells l’operació naval Sophia de lluita contra el tràfic d’immigrants i prevenció de morts al Mediterrani. Segons ha confirmat la portaveu del Servei d’Acció Exterior de la UE, els estats membre han decidit estendre el mandat d’aquesta missió militar però “suspenent temporalment” els seus efectius navals pel desacord sobre “el desembarcament” de persones rescatades al mar. Si bé aquestes embarcacions de la UE no tenen com a objectiu rescatar persones al mar, estan obligades a fer-ho si en troben pel dret marítim internacional. “És una operació marítima i és clar que sense vaixells que no podrà implementar de manera efectiva el seu mandat”, ha reconegut la portaveu d’exteriors.
Així, la missió continuarà amb “la resta” d’actuacions que feia fins ara com l’entrenament dels guardacostes libis o activitats aèries de control.

Es tracta d’una decisió a nivell “polític” entre els estats membres i ara aquests l’hauran de formalitzar abans de final de mes perquè entri en vigor.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca