La Filmoteca dedica un cicle al centenari de la productora United Artists

Inclou films com 'Lliris trencats', 'Una mujer de París' o 'To Be or Not to Be'

La Filmoteca de Catalunya acollirà un cicle dedicat al centenari de la productora United Artists, la companyia que van fundar Charles Chaplin, Mary Pickford, Douglas Fairbanks i David W. Griffith el 5 de febrer de 1919 per defensar els seus interessos artístics i creatius. El cicle s’allargarà durant els mesos d’abril, maig i juny, i inclou pel·lícules històriques com ‘Lliris trencats’ de David Wark Griffith, ‘La marca del Zorro’ de Fred Niblo, ‘Una mujer de París’ de Charles Chaplin o ‘To Be or Not to Be’ d’Ernst Lubitsch.

Publicitat

United Artists va ser fundada en una època en què, com ha explicat la Filmoteca, els empresaris pagaven sous injustos mesurats per metratge de pel·lícula rodada, aquests quatre asos de la indústria del cinema es van unir per crear una productora que canviava les regles del joc, privilegiant els creadors en atorgar-los un control artístic i comercial de la seva obra inèdit fins aleshores.

Després de distribuir les produccions dels seus fundadors i d’altres noms com Rudolph Valentino, Buster Keaton, Alexander Korda o Gloria Swanson, la companyia, amb el temps, va trobar “dificultats financeres i d’altra índole” que van propiciar que l’estudi anés passant de mans fins a integrar-se a l’MGM als anys 80. Griffith se’n va desvincular el 1924 i Fairbanks va morir el 1939, però Chaplin i Pickford van mantenir el seu vincle fins a la dècada dels 50, deixant una herència de títols mítics com ‘The Front Page’, ‘To Be or Not to Be’ o ‘Gun Crazy’, que ara aquest cicle recorda.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca