La Filmoteca dedica un cicle al centenari de la productora United Artists

Inclou films com 'Lliris trencats', 'Una mujer de París' o 'To Be or Not to Be'

La Filmoteca de Catalunya acollirà un cicle dedicat al centenari de la productora United Artists, la companyia que van fundar Charles Chaplin, Mary Pickford, Douglas Fairbanks i David W. Griffith el 5 de febrer de 1919 per defensar els seus interessos artístics i creatius. El cicle s’allargarà durant els mesos d’abril, maig i juny, i inclou pel·lícules històriques com ‘Lliris trencats’ de David Wark Griffith, ‘La marca del Zorro’ de Fred Niblo, ‘Una mujer de París’ de Charles Chaplin o ‘To Be or Not to Be’ d’Ernst Lubitsch.

Publicitat

United Artists va ser fundada en una època en què, com ha explicat la Filmoteca, els empresaris pagaven sous injustos mesurats per metratge de pel·lícula rodada, aquests quatre asos de la indústria del cinema es van unir per crear una productora que canviava les regles del joc, privilegiant els creadors en atorgar-los un control artístic i comercial de la seva obra inèdit fins aleshores.

Després de distribuir les produccions dels seus fundadors i d’altres noms com Rudolph Valentino, Buster Keaton, Alexander Korda o Gloria Swanson, la companyia, amb el temps, va trobar “dificultats financeres i d’altra índole” que van propiciar que l’estudi anés passant de mans fins a integrar-se a l’MGM als anys 80. Griffith se’n va desvincular el 1924 i Fairbanks va morir el 1939, però Chaplin i Pickford van mantenir el seu vincle fins a la dècada dels 50, deixant una herència de títols mítics com ‘The Front Page’, ‘To Be or Not to Be’ o ‘Gun Crazy’, que ara aquest cicle recorda.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca