La cartellera: el nou ‘Dumbo’ de Tim Burton vola a la gran pantalla

Bernat Quintana i Miranda Gas protagonitzen ‘BOI’, del debutant Jorge M. Fontana

Publicitat
El clàssic infantil ‘Dumbo’ torna als cinemes molts anys després. Aquest divendres s’estrena a les sales la nova versió del film, que Disney ha confiat a Tim Burton i que compta amb un elenc de luxe amb noms com Eva Green, Michael Keaton, Colin Farrell o Danny DeVito. Amb personatges de carn i ossos i sota la mirada del genial realitzador, les aventures del petit elefant agafen una nova dimensió. La cartellera també es renova aquesta setmana amb dues comèdies espanyoles, ‘¿Qué te juegas?’ i ‘Ai, mi madre!’ i el thriller del debutant Jorge M. Fontana, ‘BOI’, protagonitzat per Bernat Quintana i amb participació de Miranda Gas. D’altra banda, arriba als cinemes ‘La caida del imperio americano’, que tanca la trilogia d’anàlisi social de Denys Arcand iniciada fa 30 anys amb ‘El declive del imperio americano’ (1986) i ‘Las invasiones bárbaras’ (2003) .

 

‘Qué te juegas’

La comèdia de la debutant Inés de León compta amb un repartiment on destaquen Amaya Salamanca, Leticia Dolera, Javier Rey i Santiago Segura. Al film, dos atractius empresaris milionaris no se suporten: ell, un playboy amb aspiracions, i ella una executiva agressiva, veuran com l’aparició d’una extravagant monologuista (Dolera) els canvia la vida.

‘Ai, mi madre!’

Publicitat

Frank Ariza dirigeix ‘Ai, mi madre!’, una altra comèdia espanyola que arriba divendres a la cartellera. Maria (Estefanía de los Santos) és una dona de 40 anys que torna al seu poble natal després de la mort de la seva mare. Aleshores descobreix les intencions de la seva excèntrica progenitora, reflectides al seu testament: per poder accedir a l’herència té un mes per casar-se i quedar-se embarassada. Paz Vega, en un paper secundari, és el rostre més conegut d’aquesta producció, juntament amb Terele Pávez.

‘La caída del imperio americano’

Denys Arcand tanca la seva trilogia d’anàlisi i crítica social iniciada fa 30 anys amb ‘El declive del imperio americano’ (1986) i que va seguir amb ‘Las invasiones bárbaras’ (2003) . Ara firma ‘La caida del imperio americano’, la seva última pel·lícula, que radiografia els valors imperants l’any 2018. Plantejada, això sí, des de l’esperança en el futur, doncs en una societat dominada pels diners, encara hi ha persones els valors de les quals n’estan per sobre.

‘Boi’

Bernat Quintana (‘El cor de la ciutat’), protagonitza ‘BOI’, l’òpera prima de Jorge M. Fontana. A la pel·lícula l’actor és un jove que s’inicia com a conductor privat. Mentre espera, nerviós, una decisió de la seva parella que pot canviar-los la vida, ha d’acompanyar els seus primers clients, dos empresaris d’origen asiàtic que han de tancar a Barcelona un assumpte important en menys de 48 hores. El músic i productor El Guincho s’ha estrenat en la composició de bandes sonores creant la música per a aquesta pel·lícula.

‘Las invisibles’

La cinta parteix del documental ‘Mujeres invisibles, sobreviviendo en la calle’ de Claire Lajeunie i arriba a l’Estat de la mà de Vértigo Films després de convertir-se en una de les pel·lícules més taquilleres a França. Louis-Julien Petit (‘Carole Matthieu’) dirigeix aquesta comèdia amb rerefons social sobre un grup de dones sense sostre que intenten reintegrar-se a la societat quan el centre social on viuen tanca. Combina actrius professionals com Audrey Lamy, Corinne Masiero, Noémie Lvovsky o Déborah Lukumuena amb dones sense sostre en la vida real. Les treballadores socials amb les quals vivien faran tot el possible per ajudar-les a trobar una nova vida.

‘En busca del Oscar’

Producció espanyola sobre la figura d’Óscar Peyrou, escriptor, periodista, crític de cine qui va arribar a ser president de l’Associació Espanyola de la Premsa i delegat de FIPRESCI a Madrid. La característica de Peyrou és el seu particular mètode per escriure les crítiques de cine: les analitza a partir del cartell. Octavio Guerra dirigeix una cinta que va presentar a la Berlinale i en què barreja el gènere del documental i la ficció.

‘Ballad from Tibet’

Un grup de nens tibetans s’endinsen cadascú en la seva particular odissea per arribar a cantar en programa de televisió. Aquesta producció xinesa del 2017 arriba a l’Estat com un drama que uneix les històries d’un nen amb problemes de visió, una nena que teixeix i que vol demostrar-li a la seva àvia que pot fer més apart d’aquesta labor i un massatgista cec avorrit de la seva feina. Amb l’ajuda d’una família nòmada, motoristes i un productor de televisió, el grup enfila camí cap a la ciutat de Shenzhen amb l’objectiu d’atraure la màxima audiència a la televisió. Del director Wei Zhang, compta amb Lobsang Turpten, Yeshi Choedon i Karma Sangmo entre el repartiment.

‘Conociendo a Astrid’

Un biopic sobre l’escriptora sueca Astrid Lindgren, autora de múltiples llibres infantils com Pippi Langstrump. La cinta narra la història de Lindgren des dels seus orígens al petit poble de Vimmerby, fins al seu salt a una de les escoles de secundària més prestigioses d’Estocolm. Fent de voluntària en una redacció, coneix a Reinhold Blomberg, director del diari i amb el qual tindran un fill que finalment cuidarà l’escriptora. Ser mare jove influirà la seva producció literària posterior. La realitzadora Pernille Fischer Christensen dirigeix aquesta biografia sueca amb guió conjunt amb Kim Fupz Aakeson, que protagonitza l’actriu emergent a Dinamarca i Suècia Alba August, filla del cineasta Bille August i l’actriu Pernilla August.

‘Zog, dracs i heroïnes’

Arriba en català l’adaptació cinematogràfica d’un conte de Julia Donaldson, creadora de textos com ‘El Grúfal’ o ‘La rata pirata’. Aquesta vegada, la història narra l’amistat entre el drac Zog i una princesa amb decisió. Destinada a nens d’entre 3 i 7 anys, la cinta d’animació que porta Rita&Luca Films reivindica els papers femenins protagonistes. Max Lang, nominat en dues ocasions als premis Oscar, i Daniel Snaddon dirigeixen aquesta producció del 2018.

‘Nación Salvaje’

Thriller nordamericà del director Sam Levinson que firma també el guió d’una història que s’endinsa en el “nou Salem”, és a dir el fet de hackejar i publicar informació íntima dels ciutadans. Salem ja no és la ciutat dels judicis per bruixeria, sinó que la violència es personifica en quatre noies acusades d’estar darrere d’un furt cibernètic pel qual seran perseguides com bruixes del segle XVII. Amb Odessa Young, Bella Thorne, Bill Skarsgard i Suki Waterhouse entre el repartiment, la producció d’Universal Pictures arriba als cinemes després de rebre bones crítiques al Festival de Sitges.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes