Borrell diu que Espanya no es disculparà amb Mèxic igual que Itàlia no ho fa amb França “per la conquesta de la Gàl·lia”

El ministre d'Exteriors dona per tancat "l'incident" amb els 41 senadors francesos crítics amb el procés de l'1-O

Publicitat
Josep Borrell ha dit aquest dimarts des de l’Argentina, on es troba de visita oficial acompanyant Felip VI, que Espanya no demanarà les disculpes “extemporànies” que exigeix Mèxic igual com França no es disculpa amb Espanya “pel que van fer els soldats de Napoleó” durant la seva invasió, o igual com Itàlia no es disculpa amb França “per la conquesta de la Gàl·lia de Juli Cèsar”. El ministre d’Exteriors ha considerat “estrany” que Mèxic reclami ara disculpes d’Espanya per uns fets que van tenir lloc “fa 500 anys”, en referència a la conquesta espanyola de les Índies. El ministre ha considerat que les relacions que uneixen Espanya i Mèxic “són tantes i tan profundes” que “han de passar per sobre” d’un plantejament que el govern de Pedro Sánchez ja ha dit que rebutja “absolutament”.

D’altra banda, el ministre d’Exteriors s’ha referit al manifest de 41 senadors francesos crítics amb el judici de l’1-O. Borrell ha dit que dona tancat per “l’incident” que, com ja feia ahir, ha atribuït a la desinformació dels càrrecs electes gals.

“Donem per tancat l’incident amb aquest grup de senadors, als quals traslladarem tota la informació perquè se n’adonin de com d’equivocada és la seva percepció”, ha afirmat el ministre d’Exteriors espanyol.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes