Borrell diu que Espanya no es disculparà amb Mèxic igual que Itàlia no ho fa amb França “per la conquesta de la Gàl·lia”

El ministre d'Exteriors dona per tancat "l'incident" amb els 41 senadors francesos crítics amb el procés de l'1-O

Josep Borrell ha dit aquest dimarts des de l’Argentina, on es troba de visita oficial acompanyant Felip VI, que Espanya no demanarà les disculpes “extemporànies” que exigeix Mèxic igual com França no es disculpa amb Espanya “pel que van fer els soldats de Napoleó” durant la seva invasió, o igual com Itàlia no es disculpa amb França “per la conquesta de la Gàl·lia de Juli Cèsar”. El ministre d’Exteriors ha considerat “estrany” que Mèxic reclami ara disculpes d’Espanya per uns fets que van tenir lloc “fa 500 anys”, en referència a la conquesta espanyola de les Índies. El ministre ha considerat que les relacions que uneixen Espanya i Mèxic “són tantes i tan profundes” que “han de passar per sobre” d’un plantejament que el govern de Pedro Sánchez ja ha dit que rebutja “absolutament”.

D’altra banda, el ministre d’Exteriors s’ha referit al manifest de 41 senadors francesos crítics amb el judici de l’1-O. Borrell ha dit que dona tancat per “l’incident” que, com ja feia ahir, ha atribuït a la desinformació dels càrrecs electes gals.

Publicitat

“Donem per tancat l’incident amb aquest grup de senadors, als quals traslladarem tota la informació perquè se n’adonin de com d’equivocada és la seva percepció”, ha afirmat el ministre d’Exteriors espanyol.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca