Borrell diu que Espanya no es disculparà amb Mèxic igual que Itàlia no ho fa amb França “per la conquesta de la Gàl·lia”

El ministre d'Exteriors dona per tancat "l'incident" amb els 41 senadors francesos crítics amb el procés de l'1-O

Josep Borrell ha dit aquest dimarts des de l’Argentina, on es troba de visita oficial acompanyant Felip VI, que Espanya no demanarà les disculpes “extemporànies” que exigeix Mèxic igual com França no es disculpa amb Espanya “pel que van fer els soldats de Napoleó” durant la seva invasió, o igual com Itàlia no es disculpa amb França “per la conquesta de la Gàl·lia de Juli Cèsar”. El ministre d’Exteriors ha considerat “estrany” que Mèxic reclami ara disculpes d’Espanya per uns fets que van tenir lloc “fa 500 anys”, en referència a la conquesta espanyola de les Índies. El ministre ha considerat que les relacions que uneixen Espanya i Mèxic “són tantes i tan profundes” que “han de passar per sobre” d’un plantejament que el govern de Pedro Sánchez ja ha dit que rebutja “absolutament”.

D’altra banda, el ministre d’Exteriors s’ha referit al manifest de 41 senadors francesos crítics amb el judici de l’1-O. Borrell ha dit que dona tancat per “l’incident” que, com ja feia ahir, ha atribuït a la desinformació dels càrrecs electes gals.

Publicitat

“Donem per tancat l’incident amb aquest grup de senadors, als quals traslladarem tota la informació perquè se n’adonin de com d’equivocada és la seva percepció”, ha afirmat el ministre d’Exteriors espanyol.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Aragonès defensa el pacte dels PGE “per responsabilitat”

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimecres que han arribat a un pacte amb el Govern...

Les institucions apel·len els homes per denunciar i combatre la violència masclista

Les institucions han apel·lat aquest dimecres els homes perquè denunciïn i combatin la violència masclista que observin o coneguin en altres homes, com amics...

Otegi defensa que la independència “passa per dir ‘Sí’ als pressupostos de l’Estat

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha defensat aquest dimecres que el procés cap a la independència del País Basc "avui passa per...

Colau encara no ha donat cap explicació del tret d’un agent de la Guardia Urbana a un sensellar

La líder de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'"amagar-se" després del tret que un agent...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca