El món del teatre impulsa un passeig de la fama inspirat en Hollywood a la Rambla de Barcelona

'La Rambla de les Arts' homenatjarà artistes destacats a Catalunya i s'ha anunciat coincidint amb la presentació del Dia Mundial del Teatre

Publicitat
El món del teatre, liderat per l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i els Teatres Públics, entre d’altres, ha presentat aquest dilluns un passeig de la fama inspirat en el ‘Walk of Fame’ de Hollywood que se situaria a la Rambla de Santa Mònica. Si el projecte tira endavant, s’instal·larien a l’últim tram de l’avinguda barcelonina estrelles amb el nom d’artistes del món del teatre, la música, el circ i la dansa, que escollirien cada any una comissió d’experts i el públic. La iniciativa s’ha donat a conèixer aquest dilluns durant la presentació del Dia Mundial del Teatre, que aquest dimecres 27 de març celebrarà visites guiades als racons més amagats dels teatres i lectures dramatitzades de minirelats d’autors com Lluïsa Cunillé o Victoria Szpunberg.

Per visualitzar com seria el passeig de la fama català, aquest dilluns s’han instal·lat estrelles provisionals que han destapat actors i directors com Joan Pera, Mario Gas, Montserrat Carulla, Joan Lluís Bozzo, Pepa Plana, Cesc Gelabert, Anna Bertran, Lloll Bertran o Ángel Pavlovsky. Ha estat el primer acte de la nova consellera de Cultura, Mariàngels Vilallonga, que ha acompanyat el món del teatre en l’escenificació del que vol arribar a ser el projecte.

Les estrelles que s’han instal·lat a la Rambla són “efímeres”, fins que es pugui fer realitat un projecte que el vicepresident d’ADETCA, Toni Albadalejo, assegura que ha tingut molt bona acollida per part de l’administració. D’aquesta manera, considera que era el moment idoni per impulsar la iniciativa ja que “s’acosten eleccions” i la Rambla està immersa en un projecte de remodelació. L’encarregat de materialitzar la idea és Philip Stanton, artista estatunidenc establert a Barcelona que ha promès un disseny diferenciador respecte Hollywood. “Un color dramàtic, viu, vibrant i barceloní que culmina la relació amb el trencadís”, ha explicat Stabton, que s’adaptaria al “futur” disseny final de la Rambla.

“Ens agradaria tenir el nostre passeig on reconèixer tota la gent que ens ha fet emocionar tota la nostra vida”, ha assegurat Albadalejo. D’aquesta manera, cada 27 de març, Dia Mundial del Teatre, s’instal·larien tres noves estrelles, dues escollides per una comissió de valoració i una pel públic. S’han posat sobre la taula noms com Anna Lizaran, Carles Canut, Fabià Puigserver, Mari Santpere, Maria Matilde Almendros, Mario Cabré, Motny, Montserrat Caballé, Victòria dels Àngels, Pepe Rubianes o Joan Capri.

El projecte, que pretén ser transversal en totes les arts escèniques, està impulsat a més de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), pels Teatres Públics, l’Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya (CIATRE) i els Premis de la Crítica.

Publicitat

Activitats del Dia Mundial del Teatre

Diversos teatres de Barcelona, com el Teatre Lliure, el Condal, el Victòria o el Romea participaran el 27 de març en les visites guiades per celebrar el Dia Mundial del Teatre. A més, es faran lectures dramatitzades dels minirelats de la secció ‘Autoria’ de la revista Entreacte dels autors Lluïsa Cunillé, Victoria Szpunberg i Josep Maria Miró a l’Espai de presentacions del Fnac-El Triangle.

La presidenta d’Adetca, Isabel Vidal, ha dit durant la presentació del Dia Mundial del Teatre que no es pot continuar mantenint “l’aparença normal” quan els recursos han disminuït i ha reivindicat un gran pacte per la cultura. “En un acte reivindicatiu com el Dia Mundial del Teatre demanem als nostres governants un gran pacte per la cultura”, ha dir Vidal que ha celebrat el 9% d’increment en recaptació per assistència als teatres.

El manifest d’aquest any en català és a càrrec de Guillem Albà, i Roser Batalla ha llegit el manifest internacional del dramaturg cubà Carlos Celdrán.

La primera activitat del Dia Mundial del Teatre és els Premis de la Crítica que s’entreguen al Teatre Poliorama aquest dilluns a la nit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes