Budó, sobre els senadors francesos crítics amb Espanya: “Es manifesten lliurement on l’Estat no hi pot intervenir”

La consellera de Presidència destaca el suport dels signants del manifest "en suport del procés" català

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha destacat el suport del grup de 41 senadors francesos dels principals partits, que aquesta setmana han signat una petició pel “respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya”, on es mostren crítics amb Espanya. “Aquelles institucions on el govern de l’Estat no hi té competències o no hi pot intervenir és on es poden manifestar lliurement, com al Senat de França, que expressa això en suport al procés”, ha apuntat Budó, en la seva primera roda de premsa com a portaveu del Govern, posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts. La consellera ha destacat el suport dels signants del manifest, amb qui el Govern encara no s’ha posat en contacte.

Publicitat

El text lamenta que França subestimi “la gravetat” del context actual i la insta, juntament amb la Unió Europea, a intervenir per “restablir les condicions de diàleg” i trobar “solucions polítiques a un problema polític”. El president de la Generalitat, Quim Torra, va publicar un missatge al seu compte oficial de Twitter en el qual ha agraït als senadors francesos “aquesta acció a favor d’una solució democràtica per Catalunya”. “La repressió política no serà mai una solució”, ha assegurat Torra. El govern francès i el grup La República en Marxa s’han desmarcat dels 41 senadors.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca