La desena edició del festival Kosmopolis reuneix més de 13.000 persones al CCCB

Julian Barnes, Mona Eltahawy, Han Kang, Lisa Randall, J.A. Bayona i María José Llergo són alguns dels noms més destacats

El desè festival de literatura Kosmopolis ha tancat les seves portes amb una assistència de 13.325 persones, prop de 3.200 més que en l’edició del 2017. La trobada literària biennal, organitzada pel CCCB, ha comptat amb més de 150 participants, entre autors consagrats i noves veus de la cultura, i 56 activitats que han girat entorn de tres eixos temàtics: el feminisme, el postcapitalisme i la física quàntica. Entre els noms que més han brillat en aquesta edició destaquen Julian Barnes, Mona Eltahawy, Han Kang, Lisa Randall, J.A. Bayona i María José Llergo.
Segons el director de Kosmopolis, Juan Insua, aquesta edició ha suposat “un salt qualitatiu en la dimensió del festival”, fet que atribueix als “temes abordats, els gèneres i formats assajats, la quantitat i qualitat de les presentacions i les xifres finals de públic”.

Les activitats amb més afluència de públic han estat els diàlegs entre Julian Barnes i Anna Guitart, Richard Sennet i Carles Muro, Enrique Vila-Matas i Gonçalo Tavares, Lisa Randall i José Ignacio Latorre, Susan Orlean i Bel Olid, i Han Kang i Jorge Carrión, a més dels concerts de Blixa Bargeld i María José Llergo.

Publicitat

A part, aquesta edició del Kosmopolis ha estrenat el Laboratori d’Històries, un espai experimental per explorar l’evolució de la narrativa i les seves noves eines i suports, que ha acollit més de vint xerrades i tallers.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca