La desena edició del festival Kosmopolis reuneix més de 13.000 persones al CCCB

Julian Barnes, Mona Eltahawy, Han Kang, Lisa Randall, J.A. Bayona i María José Llergo són alguns dels noms més destacats

Publicitat
El desè festival de literatura Kosmopolis ha tancat les seves portes amb una assistència de 13.325 persones, prop de 3.200 més que en l’edició del 2017. La trobada literària biennal, organitzada pel CCCB, ha comptat amb més de 150 participants, entre autors consagrats i noves veus de la cultura, i 56 activitats que han girat entorn de tres eixos temàtics: el feminisme, el postcapitalisme i la física quàntica. Entre els noms que més han brillat en aquesta edició destaquen Julian Barnes, Mona Eltahawy, Han Kang, Lisa Randall, J.A. Bayona i María José Llergo.
Segons el director de Kosmopolis, Juan Insua, aquesta edició ha suposat “un salt qualitatiu en la dimensió del festival”, fet que atribueix als “temes abordats, els gèneres i formats assajats, la quantitat i qualitat de les presentacions i les xifres finals de públic”.

Les activitats amb més afluència de públic han estat els diàlegs entre Julian Barnes i Anna Guitart, Richard Sennet i Carles Muro, Enrique Vila-Matas i Gonçalo Tavares, Lisa Randall i José Ignacio Latorre, Susan Orlean i Bel Olid, i Han Kang i Jorge Carrión, a més dels concerts de Blixa Bargeld i María José Llergo.

A part, aquesta edició del Kosmopolis ha estrenat el Laboratori d’Històries, un espai experimental per explorar l’evolució de la narrativa i les seves noves eines i suports, que ha acollit més de vint xerrades i tallers.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes