Trump anuncia que els Estats Units reconeixeran “la sobirania d’Israel” sobre el territori ocupat dels Alts del Golan

El president nord-americà creu que el control israelià d'aquesta zona és "crítica" per a "l'estabilitat regional"

Publicitat

El president dels Estats Units Donald Trump ha anunciat que els Estats Units reconeixeran “la sobirania d’Israel” sobre el territori ocupat dels Alts del Golan. En un missatge a Twitter, el líder nord-americà ha afirmat que “després de 52 anys ja és hora que els EUA reconeguin completament” aquesta zona com a part de l’estat israelià. Segons Trump, els Alts del Golan són “d’una importància estratègica i de seguretat crítica” per a Israel i “l’estabilitat regional”. Israel va ocupar aquest territori muntanyós de Síria al final de la guerra dels sis dies del 1967 i, posteriorment, el 1981 se’l va annexionar unilateralment. Una decisió que va ser condemnada per Nacions Unides, no reconeguda internacionalment i sobretot denunciada pels països àrabs.

Per la seva banda, el primer ministre israelià Benjamin Netanyahu ha agraït també a les xarxes socials a Trump aquest moviment. “En un moment en què l’Iran intenta utilitzar Síria com una plataforma per destruir Israel, el president Trump reconeix amb valentia la sobirania israeliana sobre els Alts del Golan”, ha celebrat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca