Trump anuncia que els Estats Units reconeixeran “la sobirania d’Israel” sobre el territori ocupat dels Alts del Golan

El president nord-americà creu que el control israelià d'aquesta zona és "crítica" per a "l'estabilitat regional"

El president dels Estats Units Donald Trump ha anunciat que els Estats Units reconeixeran “la sobirania d’Israel” sobre el territori ocupat dels Alts del Golan. En un missatge a Twitter, el líder nord-americà ha afirmat que “després de 52 anys ja és hora que els EUA reconeguin completament” aquesta zona com a part de l’estat israelià. Segons Trump, els Alts del Golan són “d’una importància estratègica i de seguretat crítica” per a Israel i “l’estabilitat regional”. Israel va ocupar aquest territori muntanyós de Síria al final de la guerra dels sis dies del 1967 i, posteriorment, el 1981 se’l va annexionar unilateralment. Una decisió que va ser condemnada per Nacions Unides, no reconeguda internacionalment i sobretot denunciada pels països àrabs.

Publicitat

Per la seva banda, el primer ministre israelià Benjamin Netanyahu ha agraït també a les xarxes socials a Trump aquest moviment. “En un moment en què l’Iran intenta utilitzar Síria com una plataforma per destruir Israel, el president Trump reconeix amb valentia la sobirania israeliana sobre els Alts del Golan”, ha celebrat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

40 anys sense una llei electoral catalana

40 anys després de la restitució del Parlament la llei electoral catalana continua sent la gran assignatura pendent després de diversos intents fracassats. Catalunya...

El toc de queda de Nadal i Cap d’Any serà de 1.00 hores a les 6.00 hores

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament...

Un buc de la Marina russa expulsa un destructor dels EUA al golf de Pere el Gran

Un buc de guerra de l'Armada de Rússia ha expulsat un destructor de la Marina nord-americana que havia entrat dins d'aigües territorials russes al...

Sánchez, Iglesias i Illa no es presenten a la comissió de residències del Parlament

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que estaven citats a participar...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca