Rafael Vallbona guanya el XXI premi Roc Boronat de l’ONCE amb la novel·la ‘Els bons dies’

A la categoria per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu Maria Mercè Guiu ha guanyat amb l’obra ‘El millor de cada vida’

Publicitat
El jurat del premi literari Roc Boronat, que concedeix l’ONCE, ha escollit Rafael Vallbona com a guanyador de la 21a edició per l’obra ‘Els bons dies’. La novel·la transcorre a París, on tres personatges es veuen marcats, sense saber-ho per l’aparició d’un traficant d’armes. “Amb dosis d’intriga i de nostàlgia, és un exercici brillant d’estil i un homenatge a la memòria, a les revolucions frustrades, als anhels de canvi i a la llibertat individual”, n’ha dit el jurat. Dotat amb 6.000 euros, el premi arribarà a les llibreries a la tardor amb el segell Amsterdam. D’altra banda, a la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, dotat amb 900 euros, Maria Mercè Guiu ha guanyat en l’apartat de prosa amb l’obra ‘El millor de cada vida’, un diàleg íntim i sincer entre una mare i el seu fill adolescent.

A ‘El millor de cada vida’, Ricard viatja a París amb l’esperança de retrobar el seu vell amic de joventut. Allà hi va conviure a finals dels 70 amb idealistes inquiets que lluitaven amb la paraula per transformar el futur. Fins que va tornar a Barcelona, en ple desencís per l’oportunitat perduda de la Transició, i els va perdre la pista. A la novel·la, tres personatges prenen la paraula: Ricard; Jane, una jove a qui revesteix un halo de misteri; i Martí, somniador i enamoradís. La vida de tots ells, alguns sense saber-ho, quedarà marcada per l’aparició d’un traficant d’armes manipulador i perillós.

Enric Botí, Delegat Territorial d’ONCE Catalunya i president del jurat, ha subratllat aquest dijous la bona afluència de participació, amb 69 obres presentades en la categoria de narrativa oberta a tothom, la segona participació més alta de la història, i la bona entesa amb Som Ara Llibres a l’hora d’impulsar el premi. Els premis Roc Boronat s’entreguen aquest vespre a Barcelona en una vetllada durant la qual s’homenatjarà a l’escriptora Coia Valls.

L’ONCE Catalunya convoca cada any els premis literaris en llengua catalana Roc Boronat en memòria d’aquest escriptor i polític republicà, promotor del Sindicat de Cecs de Catalunya, organisme que tenia com a objectiu ser l’òrgan representatiu de tots els cecs catalans en temps de la República.

El jurat de l’edició d’enguany l’ha presidit Enric Botí, delegat territorial d’ONCE a Catalunya, i ha estat format per Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Vicenç Villatoro, escriptor; Leandro Lamor, delegat de l’agència EFE a Catalunya; Júlia Bacardit, periodista i editora de la revista literària Branca; Joan Carles Girbés, director editorial de Som Ara Llibres; Anna Punsoda, guanyadora en la categoria de narrativa a l’anterior edició; i David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca