DocsBarcelona estrenarà ‘Amb un somriure, la revolució!’, el documental quebequès sobre l’1 d’octubre

Alexandre Chartrand es fixa en el moviment popular sobiranista, que compara amb la ‘Revolució tranquila’ del Quebec

El festival DocsBarcelona acollirà al maig l’estrena a l’Estat del documental ‘Avec un sourire, la révolution! (Amb un somriure, la revolució), la primera producció internacional sobre l’1 d’octubre i el seu context. El director és el quebequès Alexandre Chartrand, que ja va signar un documental sobre el 9-N (‘Le peuple interdit’), i que ara retrata els fets de setembre i octubre de 2017. Amb la seva càmera va captar la jornada del referèndum i va recollir el testimoni d’activistes de base i protagonistes anònims, així com líders polítics com Carles Puigdemont, Mireia Boya, Sergi López, Jordi Cuixart, Quim Arrufat o Lluís Llach. El documental, inspirat pel títol d’una de les seves cançons, abona la idea de la ‘Revolució dels somriures’ per explicar com es va combatre des del sobiranisme l’oposició de l’Estat a la celebració de l’1-0.

Amb el seu documental Chartrand ret homenatge des del títol a “l’increïble moviment pacífic i democràtic” al voltant de l’1-O. “Crec que les nostres imatges capturades revelen la resolució d’aquesta gent que està perseguint les seves aspiracions d’autodeterminació de manera pacífica i democràtica”.

Publicitat

Chartrand va viure de prop els esdeveniments de l’1-O, i es mostra sorprès amb la reacció popular d’aquells dies, que compara amb la ‘Révolution tranquille’ del Quebec: “El moviment català de la ‘Revolució dels somriures’ es va enlairar al juliol de 2010, amb la principal característica del bon humor dels catalans reunits al cor de les marees humanes, que podien arribar a més d’un milió de manifestants. I això, sempre amb un somriure!”.

L’any 2015 el realitzador quebequès ja va presentar un documental sobre el procés sobiranista català, en aquella ocasió centrat en la consulta del 9-N. La cinta es titulava ‘Le peuple interdit’ (‘El poble prohibit’), i ja mostrava la seva simpatia pel moviment independentista a Catalunya.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca