Tusk condiciona la pròrroga del Brexit a què Westminster aprovi abans les condicions del divorci

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha dit aquest dimecres que veu “possible” que els líders de la UE a 27 acceptin concedir una pròrroga curta al Regne Unit per endarrerir la seva sortida del bloc, però només si prèviament la Cambra dels Comuns aprova les condicions del divorci fixades en el Tractat de Retirada que ha rebutjat ja dues vegades.

“A la llum de les consultes que he dut a terme els darrers dies, crec que una pròrroga curta seria possible, però estaria condicionada al vot positiu de la Cambra dels Comuns sobre l’acord de sortida”, ha dit Tusk en una breu declaració davant de la premsa durant la qual no ha acceptat cap pregunta.

Tusk respon així a la carta formal que li ha enviat hores abans la primera ministra britànica, Theresa May, per sol·licitar a la UE a 27 endarrerir el Brexit del 29 de març al 30 de juny i demanar al bloc que confirmi els pactes amb Juncker a mitjan mes per donar més garanties legals sobre l’ús de la salvaguarda irlandesa.

El president del Consell ha afegit en la seva resposta que la durada de la pròrroga és una cosa que segueix oberta i sobre la qual cosa hauran de discutir els líders en la cimera que celebren aquest dijous i divendres a Brussel·les, per les conseqüències “legals i polítiques” que pogués tenir el calendari fixat.

- Publicitat -