Brussel·les imposa una multa a Google de 1.490 milions d’euros per fer “pràctiques abusives en la publicitat en línia”

La Comissió Europea sanciona la multinacional nord-americana per "impedir als seus rivals competir" en aquest sector publicitari

Publicitat
La Comissió Europea ha imposat a Google una multa de 1.490 milions d’euros per fer “pràctiques abusives en la publicitat en línia” que perjudiquen la competència a la Unió Europea. L’executiu europeu ha determinat que l’empresa nord-americana ha “abusat del seu domini del mercat” obligant a altres webs a acceptar “clàusules restrictives” que impedissin als seus rivals posicionar les seves cerques de publicitat en aquestes pàgines web. “Aquesta mala praxi va durar més de 10 anys i va impedir a altres empreses la possibilitat de competir en igualtat i innovar”, ha recriminat l’eurocomissària de la Competència, Margrethe Vestager.

A més de la multa, que equival a l’1,29% de la facturació de Google, la CE recorda que la multinacional també pot fer front a demandes civils de “qualsevol persona o empresa afectada pel seu comportament no competitiu”.

Es tracta de la tercera sanció que imposa l’executiu de Jean-Claude Juncker a Google per abusar del seu poder al mercat. El 2017 Brussel·les va sancionar Google amb 2.420 milions d’euros per un “abús de posició dominant” relacionat amb el seu sistema de recerca a Internet. Un any després va anunciar una multa rècord de 4.340 per utilitzar el sistema Android de forma monopolística.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca