El Govern aprova la subscripció d’un contracte programa amb el TNC per al període 2019-2022

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El Govern ha aprovat la subscripció d’un contracte programa entre la Generalitat i el TNC per al període 2019-2022, que establirà el marc d’actuació i de referència per a tota l’activitat de l’equipament i en garantirà un finançament estable per a la seva gestió i planificació estratègica. El contracte programa 2019-2022 per al TNC s’estableix amb l’eix transversal que aquest equipament es mantingui com a servei públic al servei de la ciutadania i segueixi sent una institució oberta al territori i projectada a l’exterior. El Pla Director inclou el treball dins la perspectiva de gènere en la programació del teatre. Les aportacions previstes aprovades són de 8,4 milions d’euros el 2019; 8,9, el 2020; 9,05, el 2021, i 9,1 milions d’euros euros el 2022.

El Pla Director de l’entitat per al període 2019-2022 inclou com a objectiu estratègic el treball dins la perspectiva de gènere en la programació del teatre, en la seva projecció pública i en el seu funcionament intern. Al respecte, el pla estableix, entre altres coses, que es vetllarà per afavorir la presència femenina en l’autoria de les obres, les coreografies, les adaptacions i la direcció d’escena dels espectacles, fins assolir, almenys, una presència del 40%. A més, també s’estableix l’objectiu de prioritzar la programació d’obres que contribueixin a la visibilitat de les dones i les seves contribucions socials i històriques.

El pla de l’equipament també incorpora noves iniciatives específiques que fan referència a la projecció de l’activitat del TNC a l’exterior i que contribueixen a la internacionalització de la cultura catalana. En aquest sentit, s’inclouran propostes destinades a la projecció del TNC fora dels territoris de parla catalana.

Pel que fa al pla econòmic i financer del contracte programa per al seu període de vigència, aquest preveu un pla d’inversions i transferències públiques de capital que també inclou la possibilitat de poder aprovar aportacions addicionals per a inversions quan sigui necessari per garantir el bon funcionament de l’entitat. Les aportacions públiques per als quatre exercicis del pla tenen un marcat caràcter de contenció i es mantenen estables, amb quantitats molt similars als exercicis precedents. En concret, aquestes aportacions previstes aprovades són de 8,4 milions d’euros el 2019; 8,9 milions d’euros el 2020; 9,05 milions d’euros el 2021, i 9,1 milions d’euros euros el 2022. Aquestes inversions estableixen el finançament de les temporades teatrals 2018-2019 i 2019-2020 aprovades pel Consell d’Administració del TNC.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca