Som totes a contradir la nit

Fa molt poc de temps vaig descobrir aquests versos de Joan Vinyoli que no em trac del cap: cercàvem or/ i vam baixar a la mina/ i la foscor s’il·luminà de sobte/ perquè érem dos a contradir la nit. I és que el 8M de 2018 vam fer palès que no en som dues, sinó moltes, les qui estem disposades a contradir la nit. Hui, un any després i cada dia de lluita, ho tornem a fer.

Volem contradir les violències estructurals que patim cada dia, la bretxa salarial, les discriminacions laborals, la precarietat, el racisme, la manca de responsabilitat de l’estat i la societat en els treballs de cures. Volem contradir la nit perquè en som totes i amb identitats diferents, per les qui ja no hi són i per les qui no poden.

Volem contradir la nit però volem fer la nit nostra, volem que els carrers siguen nostres, volem poder ocupar l’espai públic i crear xarxes. No només ens volem vives, ens volem vives i amb vides dignes.

Perquè la foscor s’il·lumine prompte, hui eixim al carrer: visca la vaga feminista!

Il·lustració realitzada per Joan Solé per la vaga del 8M de 2019.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca