Som totes a contradir la nit

Fa molt poc de temps vaig descobrir aquests versos de Joan Vinyoli que no em trac del cap: cercàvem or/ i vam baixar a la mina/ i la foscor s’il·luminà de sobte/ perquè érem dos a contradir la nit. I és que el 8M de 2018 vam fer palès que no en som dues, sinó moltes, les qui estem disposades a contradir la nit. Hui, un any després i cada dia de lluita, ho tornem a fer.

Volem contradir les violències estructurals que patim cada dia, la bretxa salarial, les discriminacions laborals, la precarietat, el racisme, la manca de responsabilitat de l’estat i la societat en els treballs de cures. Volem contradir la nit perquè en som totes i amb identitats diferents, per les qui ja no hi són i per les qui no poden.

Volem contradir la nit però volem fer la nit nostra, volem que els carrers siguen nostres, volem poder ocupar l’espai públic i crear xarxes. No només ens volem vives, ens volem vives i amb vides dignes.

Perquè la foscor s’il·lumine prompte, hui eixim al carrer: visca la vaga feminista!

Il·lustració realitzada per Joan Solé per la vaga del 8M de 2019.

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Juan Carlos I: El Gobierno demana que no es parli de fuga

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha defensat que "el rei emèrit no fuig de res perquè no està immers en cap...

Iglesias esperona els joves a impulsar la República espanyola

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias ha assegurat que cal reconèixer que hi ha un debat a Espanya...

Covid-19: El gran accelerador

L’epidèmia ha canviat alguna cosa? Cal vendre optimisme i esperança. Ho van fer les diferents administracions durant la pandèmia: “Tot anirà bé”, “Este virus lo...

Barcelona manté oberts els pavellons per a persones sense llar pels rebrots

L'Ajuntament de Barcelona manté oberts els pavellons habilitats a la Fira de Barcelona a Montjuïc per acollir a persones sense llar durant el confinament...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca