Dilluns 09 Desembre, 2019

Som totes a contradir la nit

Fa molt poc de temps vaig descobrir aquests versos de Joan Vinyoli que no em trac del cap: cercàvem or/ i vam baixar a la mina/ i la foscor s’il·luminà de sobte/ perquè érem dos a contradir la nit. I és que el 8M de 2018 vam fer palès que no en som dues, sinó moltes, les qui estem disposades a contradir la nit. Hui, un any després i cada dia de lluita, ho tornem a fer.

Volem contradir les violències estructurals que patim cada dia, la bretxa salarial, les discriminacions laborals, la precarietat, el racisme, la manca de responsabilitat de l’estat i la societat en els treballs de cures. Volem contradir la nit perquè en som totes i amb identitats diferents, per les qui ja no hi són i per les qui no poden.

Volem contradir la nit però volem fer la nit nostra, volem que els carrers siguen nostres, volem poder ocupar l’espai públic i crear xarxes. No només ens volem vives, ens volem vives i amb vides dignes.

Perquè la foscor s’il·lumine prompte, hui eixim al carrer: visca la vaga feminista!

Il·lustració realitzada per Joan Solé per la vaga del 8M de 2019.

6,118FansM'agrada
1,044SeguidorsSeguir
15,582SeguidorsSeguir

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca