Revista Mirall no secundarà la vaga del 21-F

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El moviment republicà viu un moment de desorientació que impedeix la consecució de la República, la llibertat dels presos i preses polítics i combatre el feixisme creixent a la nostra societat. El possibilisme de l’aparell polític del moviment, així com la por a la repressió, ha impossibilitat que es poguessin dur a terme accions més enllà de la política representativa.

L’avantguarda del moviment, representada pels consellers represaliats i les noves direccions, han desaprofitat la desmobilització del 2018 per reorganitzar millor les bases, elaborar teories per perfeccionar les accions populars i, el pitjor de tot, ha estigmatitzat una part important dels Comitès de Defensa de la República, les joventuts i les organitzacions independentistes només pel fet de protegir la seva identitat tapant-se el rostre.

La propaganda independentista manté el paternalisme que va frenar la defensa de la Declaració d’Independència, i també justifica la seva derrota i inoperància a una insuficient majoria popular. L’esperit del 3 d’octubre, avui tan reivindicat, ens ensenya que el debat no és en com “eixamplar”, sinó en com mobilitzar una base que vol defensar el seu dret a autodeterminar-se.

El moviment republicà està batallant contra un Estat acorralat, que només es dessagna si hi ha accions concretes amb resultats determinats. L’opció de plantar cara l’IBEX segueix al calaix de sastre, la tasca de fer un sindicat majoritari no surt del congelador mentre la primera línia política s’enreda amb un discurs hermètic.

- Publicitat -

Arran de la convocatòria de vaga general per aquest dijous 21 de febrer, Revista Mirall ha conversat amb moviments estudiantils, antifeixistes i republicans i ha pres la humil decisió de no secundar aquesta mobilització després de constatar que les parts convocants han plantejat la jornada sense convicció. La vaga de dijous ni serà massiva, ni aconseguirà cap dels seus objectius polítics, desgastant als voluntaris disposats a lluitar per la República catalana.

Mirall sempre ha abraçat les mobilitzacions independentistes, esdevenint una capçalera referent en l’espai polític universitari arran dels fets de setembre i octubre del 2017. És per això que, per coherència amb el manifest ‘La Nova Cultura per la República’ del 17 d’octubre del 2017, on defensava que “és moment de fer possible un moviment constituent que camini ferm i sense dilacions”, no participarà de forma activa en la vaga davant la manca de concreció de l’objectiu convocant.

Tanmateix, la capçalera posa a disposició l’Espai AnGram per a totes aquelles persones que vulguin debatre sobre les raons anteriorment exposades.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca