Tastem Tiggy: la nova “nocilla valenciana” feta amb xufa – MartensTV

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Hola! Em diuen Marta Marcos, i fa ja quasi 5 anys vaig emprendre un apassionant viatge universitari pel món de la Ciència Política i pel de la Sociologia. A més a més, soc una persona molt activa a les xarxes i al meu canal de YouTube Martens TV. Si esteu llegint això vol dir que em trobareu per la Revista Mirall País Valencià, tant gestionant el nostre nou flamant compte d’Instagram com compartint alguns dels meus vídeos i reflexions o apropar-vos esdeveniments, personatges i indrets de la nostra terra amb una perspectiva política i feminista. Com deia La Gossa Sorda farem saó! Ens acompanyes?

L’han batejada com la ‘nocilla valenciana’, pero lluny de comparar-la amb altres productes coneguts, aquesta crema de cacau adquirix rellevància i es guanya un lloc predominant entre les xarxes socials atès que es tracta, en primer lloc d’un producte vegà, que contribueix al sosteniment ambiental, i en especial, que du segell valencià. La iniciativa de tastar el producte al meu últim vídeo naix del desig d’apropar els meus seguidors a nous productes que ens siguen beneficiosos i sostenibles, creant consciència i mostrant que hi ha vida més enllà del consum irresponsable.

Posar damunt la taula els avantatges, però també els inconvenients, resulta imprescindible per tal d’avançar i millorar en el mateix camí. Tiggy es presenta com un producte valencià però al mateix vídeo un tema crea conflicte i sorprèn és la manca d’etiquetatge en català. En termes de qualitat alimentària, no conté oli de palma ni aromes artificials. A més, la pròpia empresa assegura que no conté cap tipus de conservants, raó per la qual hem d’estar atentes i atents i mantindre-la als frigorífics.

La crema de cacau de xufa no és l’única que ha sigut renombrada. Per als amants del cacau pur i amb un sabor més intens, el producte presenta la seua variant Tiggy Xufa&Carob, és a dir, cacao amb xufa i garrofes. Pel que fa al preu, està al voltant d’uns sis euros, que conviden a reflexionar sobre les prioritats a l’hora de comprar i consumir en base a uns sistemes de valors establerts per cadascun dels consumidors. Haurem d’estar atentes a este i altres productes innovadors que entren per la porta gran i amb grans possibilitats dins del mercat valencià. L’empresa valenciana segueix obrint-se pas. Amb productes com el robot de neteja o aquest mateix —que va deixar les tendes sense existències— Cecotec veiem com el poble valencià continua recuperant la seua identitat.