Divendres 10 Abril, 2020

La Cara B de la música

Més llegits

Simón tomba les previsions de Sanitat

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha celebrat que el nombre d'hospitalitzats...

No és cap guerra

No és difícil deduir que entre els guionistes de la Moncloa deu haver molts entusiastes de les pel·lícules americanes...

L’OMS posa Espanya d’exemple de “terrible experiència”

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat als països europeus que prenguin nota de la "terrible experiència" que...

Vergés li toca el crostó a Sánchez

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest dijous que "els festius, la mona i...

Ecologia feixista: el perill d’idealitzar la natura

Escombro l'últim racó de pols de la casa però un color insòlit m'atura. Sacsejo el cap i apropo el...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

El panorama nacional de la música independent ha adoptat sempre una pautada línia conceptual, evolucionant els desafiaments de les revolucions culturals sorgides al post franquisme. Tot i això, una constant renovació ha estat l’element clau per la regeneració d’un pensament que sempre ha donat la sensació de novetat . Actualment en despunta una nova onada, també impulsada pels petits segells que, tot i fugir de les grans productores, aconsegueixen causar un gran impacte social. Aquesta nova escena de la cultura musical urbana té dues capitals, i una d’elles és Barcelona. Acompanyada de Madrid, la ciutat comtal i les seves noves generacions aposten per un gran ventall d’estils, tots ells caracteritzats per la frescor que transmeten.

Prova d’això, els propers 15 i 16 de febrer podrem gaudir de la cinquena edició del Festival Cara B, un certamen de cultura musical independent i urbana que reafirma l’escena emergent, però alhora consolidada, dels artistes amb més repercussió en l’àmbit estatal. L’espai de creació Fabra i Coats acollirà l’esdeveniment, que presenta un cartell molt complet, clarament marcat per la diferència d’estils que separen ambdós dies.

Divendres, com és habitual amb la filosofia del festival, el protagonisme anirà dirigit a la música urbana, amb les actuacions de Rels BPimp Flaco & Kinder MaloSticky M.A.Cecilio GLa ZowiPedro LaDroga i Albany. D’altra banda, el dissabte anirà marcat per la varietat del pop, el rock i el garaje, de la mà de Novedades CarminhaSoleá Morente & Napoleón SoloCarolina DuranteCupidoLa PlataPutochinomaricón i Melenas.

La filosofia del festival aposta per al moment. Tots els artistes destaquen com a principals tendències musicals, partidaris de sons alternatius d’un caràcter renovador. Tal com afirmen des del mateix festival, el Cara B es defineix com un projecte integral, amb una visió de 360 graus que aborda la creació artística vinculada a la música des de tots els seus angles. A més a més dels concerts, el festival inclourà projeccions, exposicions i gastronomia.

Així com ho hem pogut veure amb el nou projecte identitari que presenta el Primavera Sound, el Festival Cara B també se situa com una de les referències de la nova cultura independent. Situada en el focus de l’ambigüitat i essent titllada d’una discutible hipocresia, el que està ben clar és que ha nascut un nou concepte musical entre la població, i ho ha fet amb l’objectiu de sacsejar-la fins a adaptar-la a aquest nou segle que ja ens envaeix.

- Publicitat -

Mirall és possible gràcies al suport dels seus subscriptors i mecenes. Amb només 2€/mes podem enfortir aquesta aposta periodística sense embuts.

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Llibreries Obertes i Parlem impulsaran una campanya publicitària de suport a les llibreries per Sant Jordi

La campanya Llibreries Obertes ha arribat a un acord amb l'empresa de telecomunicacions Parlem per engegar una acció de difusió i publicitat de cara...

El Gobierno posa fi al confinament total “sense aval científic”

El president del Govern, Quim Torra, ha acusat aquest dijous al Govern central de Pedro Sánchez de preveure que acabi el confinament total la...

Vergés li toca el crostó a Sánchez

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest dijous que "els festius, la mona i les celebracions no poden marcar...

Sánchez aixeca el confinament total dilluns però ampliarà l’estat d’alarma fins maig

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha mostrat convençut aquest dijous que caldrà ampliar l'estat d'alarma actual -que finalitza el 26 d'abril- com...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca