Festival de Sitges: Assassination Nation o la versió millennial de les bruixes de Salem

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Una de les pel·lícules que ha generat més expectatives al Festival de Sitges d’aquest any és Assassination Nation (Nación Salvaje en castellà), una versió millennial de la famosa caça de bruixes de Salem. I no ha decebut en cap moment.

Dirigida per Sam Levinson, la pel·lícula es una dura crítica a la societat dels Estats Units i molts ja l’han titllat de ser una oda al feminisme i al moviment #MeToo.

Fotograma /Assassination Nation

Salem, any 2018. Quatre joves adolescents viuen la seva sexualitat de forma lliure. La Lily practica sexting amb el seu veí, 30 anys major que ella i al mateix temps manté una relació sentimental amb un company de classe; la Bex és una jove transsexual que no té por de provar coses noves; i l’Em i la Sarah només volen acabar l’institut per poder marxar de Salem. Però abans de que això passi, totes elles viuran el moment al màxim.

Tot comença a canviar quan un misteriós hacker filtra fotografies i missatges privats de l’alcalde de Salem, i poc després de tot el poble. Aviat començaran a trencar-se famílies, amistats i s’alterarà l’ordre social del poble. L’obsessió per a trobar el culpable començarà a intensificar-se fins a acabar culpant a les joves més rebels de Salem.  

- Publicitat -

Només començar la pel·lícula, ja s’avisa a l’espectador que hi haurà molta violència. Contra les dones, contra la comunitat LGBT, contra la comunitat afroamericana, contra els immigrants. Ningú en sortirà viu. Assassination Nation és una pel·lícula feta perquè l’espectador reflexioni sobre la doble moral de la societat nord-americana, el masclisme que segueix viu en la vida política i els perills d’exposar-se tan fàcilment a través de les xarxes socials.

Fotograma / Assassination Nation

El film ve a ser una barreja entre Spring Breakers, The Purge i la sèrie Black Mirror. Potser semblarà agosarat dir-ho, però Assassination Nation és una d’aquelles pel·lícules que hauria de passar-se obligatòriament a tots els instituts. Poca broma.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca