Dia 15: L’illa artificial d’Odaiba i un comiat des de les altures

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Hem deixat per l’últim dia de la ruta dues de les visites més impressionats que es poden fer a Tòquio: l’inabastable illa d’Odaiba i la famosíssima torre Tokyo Sky Tree.

 

 

Odaiba, una illa creació de l’home

No n’hi ha prou amb un dia, ni dos, ni tres, per cobrir les múltiples activitats que aquesta gegantina illa ofereix. No obstant, val la pena invertir-hi almenys una jornada fent una selecció de les visites que més interessin per veure fins a quin punt arriba la capacitat dels japonesos de construir, planificar i pensar les mil i una maneres d’oci.

Mini port d'Asakusa
Mini port d’Asakusa
- Publicitat -

Des del mateix barri d’Asakusa, es pot agafar un vaixell futurista per anar fins a l’illa d’Odaiba fent un recorregut aquàtic pel riu Sumida que et permet admirar tot l’skyline de la ciutat. Una alternativa molt més econòmica és agafar el metro i un petit tren que travessa el mar interior fins a l’illa, que serà el mètode que triarem de tornada. Com que fa un dia radiant, paguem 1.500 iens cadascun per una agradable ruta turística en vaixell per la badia de Tòquio.

Aquesta illa va ser construïda com a fortalesa defensiva contra atacs navals al 1853, però a la última dècada del segle XX ja es va reconvertir en una àrea comercial i d’entreteniment. L’illa és una explanada enorme amb edificis i gratacels espectaculars que garanteixen la diversió per a tots els gustos: platges, museus, banys termals, centres comercials, sales d’exposicions, sales de concerts, hotels, una noria gegant, videojocs… s’ha de trepitjar per fer-se’n una idea.

El vaixell per dins
El vaixell per dins
Vistes des del vaixell recorrent el riu
Vistes des del vaixell recorrent el riu

 

Tot el que pots fer i deixar de fer a Odaiba

A l’illa hi ha tantes activitats per fer i tants km per recórrer a peu, que recomano fer una selecció acurada i mirar d’anar a la idea. Amb un dia sencer es poden visitar nombrosos espais, tot i que cap d’ells a fons. Aquesta és la llista de visites que ens dóna temps de fer en un sol dia, encara que sigui de manera superficial.

  • Estàtua de la Llibertat i Rainbow Bridge. En efecte, has llegit bé: a la costa d’Odaiba hi ha una rèplica de l’Estàtua de la Llibertat de Nova York. Tot i que la fotografia queda fantàstica amb el mar i la ciutat de fons, no deixa de ser estrany trobar-te aquesta icona americana allà mig mentre la gent s’atura per fer-s’hi fotos. Al darrere, hi ha el mític Rainbow Bridge, un dels ponts més fotografiats de Tòquio, que connecta l’illa amb la ciutat i que s’il·lumina totes les nits.
Estàtua de la Llibertat d'Odaiba
Estàtua de la Llibertat d’Odaiba

 

  • Platja d’Odaiba. Just un nivell per sota de l’estàtua es troba tota la línia de costa construïda com una platja artificial on pots descalçar-te per passejar tranquil·lament per la sorra, mullar-te els peus, fer un mos i tirar unes fotos espectaculars de la ciutat amb una àmplia perspectiva.
Odaiba des de la platja
Odaiba des de la platja
Vistes de l'skyline des de la platja de l'illa
Vistes de l’skyline des de la platja de l’illa

 

  • Diver City i Gundam gegant. El Diver City és un dels centres comercials més complets i famosos de l’illa, amb una planta baixa gastronòmica plena de petits restaurants on tastar especialitats locals. Però aquest complex és sobretot conegut pel robot Gundam a mida real que belluga i fa llums que en custodia l’entrada. Encara que no conegueu l’anime en qüestió, val la pena acostar-s’hi per veure una de les icones més representatives de la cultura del manga japonès.
Gundam gegant
Gundam gegant

 

  • Edifici Fuji TV. La seu de la Fuji TV és una obra arquitectònica del japonès Tange Kenzo de 1996 que es pot visitar per dins i accedir al seu mirador per gaudir d’una panoràmiaca de tota l’illa (de pagament).
Edifici de la Fuji TV
Edifici de la Fuji TV

 

  • Toyota Megaweb. Aquest saló d’exposicions d’entrada gratuïta ens deixa al·lucinats, no només per l’amplia exposició de cotxes nous i antics de la marca, sinó per les simulacions relacionades amb el món del motor i la seguretat vial a través de màquines de realitat virtual, circuits de cars… etc, i tot es pot provar!
Cotxe futurista de Toyota
Cotxe futurista de Toyota
Simulacions de realitat virtual
Simulacions de realitat virtual

 

  • Venus Fort. L’edifici del costat és un altre centre comercial, però s’hi ha d’entrar: perquè és la viva recreació d’una ciutat italiana del Renaixement, amb els seus carrers, les seves fonts i un cel artificial d’un capvespre mediterrani que et fa creure que acabes de viatjar en l’espai-temps. Una frikada total, però ens encanta.
Carrers italians dins del centre comercial
Carrers italians dins del centre comercial
Plaça italiana
Plaça italiana
Simulació del capvespre
Simulació del capvespre

 

  • Noria, videojocs, legos i molt més. Només per esmentar algunes de les coses que veiem de lluny, però que també es troben a la mateixa illa, serien: la noria Daikanransha de 115 metres d’alçada, el Tokyo Joypolis que és un parc temàtic de la SEGA amb atraccions i jocs de simulació, el museu de la ciència Miraikan, un Legoland, sales de màquines, banys termals… i altres activitats que no arribem ni a entreveure.
Noria
Noria

 

L’hora dels adéus a la Tokyo Sky Tree

Abans de que comenci a caure el sol, tenim molt clara quina serà la nostra última visita per tancar el viatge i quina serà la última imatge que volem endur-nos de Japó.

Vistes de Tòquio des de la Tokyo Sky Tree
Vistes de Tòquio des de la Tokyo Sky Tree

Agafem el metro i en poc més de mitja hora ens plantem davant de la inigualable Tokyo Sky Tree: la torre de comunicacions més alta del món i l’estructura més alta del país amb un total de 634 metres d’alçada. L’únic edifici del planeta que la supera és el Burg al Khalifa de Dubai.

Veure-la a peu de carrer ja impressiona, i això encara ens fa venir més ganes de pujar-hi. La torre compta amb dos miradors i un complex comercial. Hem de fer una bona estona de cua i preparar el moneder, ja que l’entrada per persona és de 2.000 iens (uns 16 euros aprox) per poder accedir al Tembo Deck, el primer mirador situat a 350m. per accedir al següent mirador, el Tembo Galleria a 450m, s’han de comprar unes entrades a part.

Ens conformem amb el primer mirador i quan per fi ens toca el torn, ens dirigim als ascensors. Aquests tenen capacitat per a 40 persones i transporta als ocupants fins al mirador en només 50 segons! Agafa una velocitat màxima de 600 metres per minut, i els ocupants aguanten la respiració mentre les llums s’apaguen i apareixen llums i imatges del diagrama de la torre projectades dins de la cabina.

Només baixar de l’ascensor i dirigir la mirada cap als finestrals, la sensació és realment increïble. La vista és espectacular i el mateix mirador Tembo Deck consta de 3 nivells que et permeten seguir pujant. També hi ha una cafeteria on fer un cafè a les altures i taquilles per comprar entrades pel següent mirador.

La millor hora per gaudir de les vistes és la posta de sol, que ens captiva mentre contemplem una ciutat de gratacels sense fi tenyir-se de taronja davant dels ulls. Si t’acostes molt al vidre i mires a baix, pots sentir com la torre pendula gràcies a unes immenses bigues d’amortiment que la mantindrien dempeus en cas de terratrèmol o tifó. És millor no pensar-hi i gaudir d’una visió que no és comparable a res del que puguem trobar a Europa, perquè estem contemplant a vista d’àguila una de les metròpolis més immenses del planeta i, tot i així, la mirada no dóna l’abast d’imaginar-se la seva mida real. Tot i no ser un paratge natural, despren una bellesa única que fa que ens acabem d’enamorar de Tòquio des d’aquell mateix instant i per sempre.

Japó és un país màgic que fusiona la cultura més ancestral amb la innovació més impactant i que respecta i cuida la natura i els petits detalls per sobre de tot. L’amabilitat de la seva gent o els sabors de la seva gastronomia, a més de l’oferta cultural i un sistema de transports excel·lent, enlluernen a qualsevol perfil de viatger.

Siguis qui siguis, o siguis com siguis, trobaràs tot allò que busques al país del sol naixent. Un viatge d’aquells que fan història i que portaràs empre dins teu com una de les millors experiències que hagis viscut.

 

T’has perdut la resta del viatge? En el primer article trobaràs un llistat de tota la ruta per Japó amb tots els articles enllaçats! 

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca