Violacions dins la parella: “El deixava fer perquè tenia ganes de poder estar tranquil·la”

“De vegades, simplement el deixava fer perquè tenia ganes de poder estar tranquil·la. I pensava, potser només és un tràmit i quan acabi podré seguir fent el que feia”. Així explica la Laia* l’experiència que va viure amb la seva anterior parella.

“Jo no sabia res de tot això fins que al tallar i veure’m amb altres nois sentia una sensació de bloqueig molt forta sexualment parlant”. S’atura i juga nerviosa amb la cullera del cafè. “Vaig anar a un psicòleg i vam estirar del fil. Al principi no m’ho podia creure, però després tot prenia sentit”.

La Laia parla d’una violació dins de la seva pròpia relació. Una violació dins la parella. Però la Laia no és l’única que ho ha patit. Fa uns mesos, l’actriu i autora del curtmetratge Soy Ordinaria, Chloé Fontaine assegurava que la majoria d’homes occidentals és incapaç de veure una violació real en una relació de parella. Ella mateixa comentava que existeixen.

Soy ordinaria from Chloé F. Thompson on Vimeo.

De fet, en el seu curt es pot veure una parella heterosexual on es veu clarament que la noia no vol mantenir relacions amb la seva parella. Ell insisteix. Ella s’hi nega moltes vegades i de maneres diferents, però al final acaba cedint.

“Sentia que d’alguna manera li devia, suposo”, exposa la Laia. Fontaine recorda en una entrevista que “no deus res a ningú simplement per estar enamorat de la teva parella” i que “tens dret a dir ‘no’ i l’altre té el deure de respectar-te”.

La Laia explica que no va ser cosa d’un dia ni de dos. “Ho anava provocant, no sé amb quina freqüència. Però semblava ben bé que sempre que ell en tenia ganes jo havia d’estar allà amb les cames obertes per satisfer-lo”.

“Sempre que ell en tenia ganes jo havia d’estar allà amb les cames obertes per satisfer-lo”

“Mai no n’he parlat amb ell d’això, després vull dir”, aclareix. “No sé si és un error no fer-ho, o si tinc por de fer-ho per ell o per mi”. Explica que una vegada ho va intentar comentar  amb una amiga i li va dir, mig rient per sota el nas, que això “formava part del joc de seducció”.

“Al final pensava que era normal, i que la rara potser era jo, perquè suposo que quan estàs amb algú tens ganes de tenir-hi sexe, no?”. Es pregunta mentre fa un glop de cafè.

“I després que la meva amiga em digués que formava part d’un joc… no ho sé”. “Crec que ens costa molt dir ‘no’, a nosaltres. Després de tot, suposo que n’he après una mica”, somriu.

“Ara, quan en parlo se’m fa difícil. Si em preguntes si em vaig sentir forçada, suposo que sí, però al final també acabava cedint, tot i que jo no en tenia ganes”. “Si em preguntes si això ha condicionat o condiciona la manera com em relaciono… doncs en tinc menys dubtes. Sí que ho ha fet. Molt”, subratlla.

*La Laia ha preferit no donar el seu nom real per l’elaboració d’aquest article.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

Puigdemont demana “conseqüències polítiques” si l’independentisme supera el 50%

El president legítim de la Generalitat i líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha demanat aquest dimecres que les eleccions catalanes serveixin per ratificar el...

El Govern defensa el mandat de l’1-O tot i no executar-lo

El Govern proclama que el mandat de l'1-O continua vigent i que els obliga, en una declaració amb motiu del tercer aniversari del referèndum....

Eleccions catalanes: un plebiscit per voluntat popular

L'expresident de la Generaltiat, Quim Torra, ha posat en mans dels catalans l'èxit del projecte independentista i ha assegurat que cal que els ciutadans...

JxCat i ERC s’emplacen a respondre a “l’atac a les institucions”

JxCat i ERC han defensat el ple sobre la inhabilitació de Quim Torra com a impulsors del debat. "És un atac a les institucions...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca