La nova Mirall València: consolidem el periodisme valencià més independent amb més rigor i protagonisme

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El 2 de febrer de 2018 es publicava una entrevista a la rapera valenciana Tesa amb freestyle inclòs—, amb la qual naixia la delegació de la Revista Mirall al País Valencià. Després de quasi mig any de treball dur i intens, un equip conformat a hores d’ara per 8 persones més 4 col·laboradors ocasionals segueix compromés amb un periodisme independent fet des de València, sense filtres i fidel, amb tot, a les consignes de la revista homònima amb seu a Barcelona: política, nova cultura i anàlisi, sense por als cronòmetres, sense pressa, i que revaloritze el periodisme i els periodistes en temps tan precaris com els que vivim. Un periodisme que, en definitiva, servisca com a oportunitat perquè joves amb il·lusió i talent puguen retre la veu al poble valencià en un moment d’eclosió cultural com el que vivim. Per al nostre delegat al País Valencià, Jordi Sarrión i Carbonell, “va ser molt complex convéncer gent d’un projecte que naixia del no-res i sense pressupost. No obstant això, la il·lusió i la passió pel nostre territori i la nostra llengua ens han portat fins ací”.

Conscients que el nostre projecte caminava amb el suport incondicional de la direcció de Mirall a Barcelona, dels nostres seguidors a les xarxes socials i l’esforç i el temps dels nostres redactors, hem decidit fer un pas endavant i hem decidit consolidar-nos com el mitjà valencià d’anàlisi de referència i, per tant, millorar l’estratègia de comunicació a les xarxes, sumar al nostre projecte filòlegs que s’encarreguen de garantir la qualitat dels escrits i comprar el domini mirallvalencia.com per augmentar la visibilitat actual. Des de la nostra redacció creiem en un periodisme que té en compte la nostra història i les nostres arrels, que lluita per la igualtat en un món que —encara— està regit pels estàndards heteropatriarcals, que està fermament compromés amb la cultura valenciana i els seus protagonistes, que creu que és el moment perfecte per a la revalorització de la nostra llengua i que, a més a més, aposta pel contingut transmèdia i el nou talent que sorgeix a YouTube i les noves veus que consoliden la nostra identitat com a poble i ens ajuden a respondre a l’eterna qüestió: qui som nosaltres, els valencians?

Per dur tot això endavant, a partir d’ara el contingut de Mirall València tindrà més difusió des dels perfils centrals de la Revista Mirall, tant a Facebook com a Twitter i Instagram, així com una comunicació més ampla amb direcció. D’altra banda, qui s’autodefineix com a “traductor valencianòfil”, Adrià Jaén i Cuenca, s’encarregarà d’ajudar que cada peça siga única i que la nostra delegació mime i acarone la llengua per a així revaloritzar-la. Per últim, hem apostat fermament per augmentar la nostra visibilitat actual i hem comprat el domini mirallvalencia.com, posant en marxa una campanya de visibilització del nostre nou web a les xarxes socials. L’objectiu és consolidar un dels projectes periodístics i culturals més dinàmics i ambiciosos que s’han fet des del País Valencià, arribar cada dia a més gent, amplificar la qualitat lingüística i literària dels nostres continguts i donar veu a qui no la té.

En paraules del fundador i director de la Revista Mirall, Joan Solé, “nosaltres a Revista Mirall el que fem és una aposta molt ferma per la cultura valenciana. Ja ho vam fer fa uns mesos quan encetàrem la delegació a València i ara aquesta aposta és més ferma i determinada que mai amb la creació de mirallvalencia.com. Creiem que la cultura valenciana en aquests moments està expressant el seu grandíssim potencial i sempre estarem al costat de tots aquells moviments culturals que intenten emancipar una cultura que, en molts moments de la història, ha estat reprimida per la mateixa noció nacionalista que ha intentat reprimir la cultura catalana, gallega o basca. Apostem per la nova cultura i, per a nosaltres, això passa per apostar per valors tan naturals i tan propis com la cultura valenciana al País Valencià.” El nostre delegat al País Valencià, Jordi Sarrión i Carbonell, explicava el projecte a la radiotelevisió pública valenciana À Punt al programa de ràdio Territori Sonor, conduït per Amàlia Garrigós:

La delegació de la @revistamirall al País Valencià que tinc el plaer d’encapçalar ha eixit per primera vegada a la nostra radiotelevisió pública: @apunt_media, pel nostre compromís amb la cultura i la música en valencià. La delegación de la @revistamirall del País Valencià que tengo el placer de encabezar ha salido por primera vez en nuestra radiotelevisión pública: @apunt_media, por nuestro compromiso con la cultura y la música en valenciano. Llarga vida al nou espai i molta sort a Amàlia Garrigós i a tot el seu equip de @territoriapunt en aquesta nova experiència que tenen la sort de protagonitzar. ♥👅 #ÀPunt #Valencià #llengua #MúsicaEnValencià #terreta 🎧: ‘Canción de tú y yo’|| @charlyefe1979 y @santiuve_marhuenda

Una publicación compartida de Jordi S. i Carbonell (@srcarbonell) el