Sabies que Julen Lopetegui va destacar com a pilotari durant la seua joventut?

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Aquesta peça va ser publicada a la revista temàtica de pilota valenciana Pilota Viu (). Des de Pilota Viu i Mirall València hem arribat a un acord per a què algunes de les seues entrevistes i peces destacades puguen estar a l’abast de tots i totes vosaltres. Tenim la sort de poder viure el  i aquesta cultura, aquestes arrels i aquesta llengua progressaran gràcies als valencians o no progressaran. Des de Mirall País Valencià apostem fermament pel nostre esport, i no hi ha res més nostre que la pilota. És el moment de donar-nos veu els uns als altres. Com deia Berri Txarrak , “sols el poble salva al poble”.

L’actualitat del futbol es va centrar la setmana passada en el basc Julen Lopetegui, entrenador i exfutbolista professional. El recentment presentat com a nou entrenador del Reial Madrid va ser destituït del seu càrrec de seleccionador espanyol un dia abans de l’inici del Mundial que s’està disputant a Rússia. Però la raó per la qual és el protagonista d’estes línies és per la seua vinculació amb la pilota basca.

Lopetegui va nàixer a Asteasu (Guipúscoa) en una família molt vinculada a les tradicions basques. Tant és així que son pare va ser Aguerre II, un destacat harrijasotzaile, és a dir, un alçador de pedres, amb records destacats en la seua trajectòria com el d’alçar 22 vegades la pedra cilíndrica de 100 kg en un minut. Julen va jugar fins als 13 anys a pilota a mà i a remonte, fins que li va picar el cuquet del futbol i es va convertir en porter, arribant a jugar professionalment en equips com el Rayo Vallecano, el Reial Madrid o el Futbol Club Barcelona. En canvi, el seu germà major Joxean, sí que va continuar dedicant-se amb èxit al remonte en la posició de zaguero (rest), arribant a conquerir el campionat individual de 1986.


*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca