eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  La cinquena columna del PDeCAT guanya força amb el canvi de Gobierno

  El canvi de presidència a l’Estat espanyol ha tingut una gran beneficiada en el marc polític català, i aquesta és Marta Pascal. La coordinadora general del PDeCAT, que no va voler passar desapercebuda durant la moció de censura acompanyant els diputats del Congreso, ha despertat les sospites de diferents sectors del partit que la donaven per morta.

  Pascal, qui alguns ja l’anomenen la lideresa de la cinquena columna del PDeCAT, ha trobat en la política madrilenya una via per fer front els corrents crítics amb la direcció que reclamen un canvi per virar cap a les tesis de Junts per Catalunya. L’equip demòcrata a Madrid, amb Jordi Xuclà i Carles Campuzano, és la punta de llança per reflotar el lideratge de la coordinadora general, qüestionada després de provocar el trencament del partit quan es va posicionar al costat de Jordi Baiget, Jordi Jané i Santi Vila i no al costat del president legítim.

  La líder ha trobat amb Pedro Sánchez una finestra d’oportunitat política per neutralitzar el discurs i els moviments del cercle format per Puigdemont, Turull, Rull i Miquel Buch. L’objectiu és obrir un nou marc de diàleg lluny de l’embat que proposen els juntaires, i això vol dir, en tots els sentits, renunciar al projecte republicà i buscar un encaix que tindria l’Estatut i un nou model de finançament sobre la taula. De fet, apunten alguns cercles, aviat Catalunya tornarà a les urnes per votar una proposta que freni el procés d’emancipació. Una jugada protagonitzada pel PSOE i que tindria l’aprovació de l’statu quo que en els últims mesos temia que la República catalana acabés sent una realitat.

  - Publicitat -

  Seguim gràcies a tu!

  Des del 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció ens ajuda a continuar endavant.

  Els més llegits

  Guerres de religió

  Emoció i atenció

  Una veritat incòmoda

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca