La cinquena columna del PDeCAT guanya força amb el canvi de Gobierno

El canvi de presidència a l’Estat espanyol ha tingut una gran beneficiada en el marc polític català, i aquesta és Marta Pascal. La coordinadora general del PDeCAT, que no va voler passar desapercebuda durant la moció de censura acompanyant els diputats del Congreso, ha despertat les sospites de diferents sectors del partit que la donaven per morta.

Pascal, qui alguns ja l’anomenen la lideresa de la cinquena columna del PDeCAT, ha trobat en la política madrilenya una via per fer front els corrents crítics amb la direcció que reclamen un canvi per virar cap a les tesis de Junts per Catalunya. L’equip demòcrata a Madrid, amb Jordi Xuclà i Carles Campuzano, és la punta de llança per reflotar el lideratge de la coordinadora general, qüestionada després de provocar el trencament del partit quan es va posicionar al costat de Jordi Baiget, Jordi Jané i Santi Vila i no al costat del president legítim.

La líder ha trobat amb Pedro Sánchez una finestra d’oportunitat política per neutralitzar el discurs i els moviments del cercle format per Puigdemont, Turull, Rull i Miquel Buch. L’objectiu és obrir un nou marc de diàleg lluny de l’embat que proposen els juntaires, i això vol dir, en tots els sentits, renunciar al projecte republicà i buscar un encaix que tindria l’Estatut i un nou model de finançament sobre la taula. De fet, apunten alguns cercles, aviat Catalunya tornarà a les urnes per votar una proposta que freni el procés d’emancipació. Una jugada protagonitzada pel PSOE i que tindria l’aprovació de l’statu quo que en els últims mesos temia que la República catalana acabés sent una realitat.

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Torra sobre el tercer grau als presos: “Tercer grau? Llibertat!”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dijous que els presos polítics condemnats per l'1-O no haurien d'haver estat jutjats mai...

JxCat i ERC demanen al Parlament que exigeixi al Govern central que situï el dèficit en l’1%

JxCat i ERC han presentat una proposta de resolució conjunta al Parlament, que demana que la cambra catalana exigeixi al Govern central que revisi...

El moment Puigdemont

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont preveu anunciar en breu la creació d'un nou partit i trencar així amb el PDeCat davant el bloqueig...

Cuixart insisteix que va fer “el que havíem de fer!

El líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, s'ha refermat en les seves actuacions just després de conèixer que les juntes de tractament de les presons han...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca