Una legislatura per educar en republicanisme

No em queda gaire clar quina és la finalitat d’aquesta legislatura, i no ho dic amb acritud. A diferència del govern de Junts pel Sí, aquest cop no hi ha un full de ruta que pugui aclarir els passos que donarà l’executiu de Quim Torra -tot i que el del 27-S va anar mutant durant el pas del temps-.

Si alguna cosa ha de tenir aquesta legislatura -a més de concretar si es vol fer un procés constituent a foc lent o, per contra, es vol descansar per prémer l’accelerador a curt termini en el primer aniversari dels fets d’octubre o en les eleccions municipals de l’any vinent- és una manifesta pedagogia de la idea de la República catalana.

Aquesta proposta, però, no rau en només fer visible la censura i la repressió política i judicial de l’Estat sinó en treballar el concepte republicà entès com una paraula lligada a la democràcia i la justícia social i econòmica.

Poc, o quasi res, es pot gestionar des d’una Generalitat intervinguda per l’Estat i amb un Tribunal Constitucional que suspèn, i això cal explicar-ho més, mesures aprovades al Parlament com l’impost a la banca i els pisos buits, contra la pobresa energètica o la llei d’igualtat de gènere entre altres. Som davant la fi d’un règim, el monàrquic del 78, i és moment que la paraula República i republicanisme ressonin en tots els espais independentistes. Educar en republicanisme és ensenyar valors personals, econòmics i socials, no és només oposar-se a la situació actual.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

ERC retira les esmenes sobre el TC i la Casa Reial per evitar que la dreta tombi els pressupostos de l’Estat

ERC ha retirat aquesta tarda de dimecres les esmenes a la totalitat que havia presentat a les seccions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE)...

Aragonès admet que els governs de coalició “no són fàcils”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha admès aquest dimecres que els governs de coalició, com el de la Generalitat, "no són fàcils" i...

Rufián exigeix l’amnistia per abans del 14-F

El portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, considera "una bona notícia" que el Govern central reformi el delicte de sedició però considera que és una...

Blueproject Foundation tanca les seves portes

Avui, dimecres 2 de desembre, Renatto de la Poeta ha anunciat el tancament de l'espai físic de la Blueproject Foundation al carrer Princesa el 20 de desembre. El director...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca