De debò el volen fer fora?

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Costa de creure, amb el discurs de la direcció del PSOE i de Ciutadans, que aquestes dues formacions tinguin la determinació real de fer fora el govern de Mariano Rajoy.

La sensació que transmeten Pedro Sánchez i Albert Rivera és que la sentència del cas Gürtel és un problema, ha precipitat tots els moviments preparats a llarg termini amb les eleccions municipals i europees a un any vista. Ara es troben amb l’obligació de presentar davant l’esfera pública una pseudoindignació per fer fora Rajoy, però amb un discurs que sembla preparar el terreny per un fracàs que serveixi per acusar l’altra del fracàs.

Ni al PSOE ni a C’s els interessa fer fora l’executiu, i en les discrepàncies i els retrets és fàcil detectar la mandra que suposa fer-se càrrec de la Moncloa en un moment on les majories són tan volàtils. Els socialistes, amb 85 diputats, restaran en mans de tothom i seran presa fàcil per desgastar-los en tots els espais de debat. Necessiten evitar les urnes. Ciutadans, per la seva part, necessita les eleccions per canviar la correlació de forces i establir-se ja com l’hereu natural del Partit Popular. Votar en contra de la moció de censura els farà còmplices de Rajoy, mentre que donar suport a una legislatura socialista regalarà el discurs nacionalista dels populars que dia rere dia els titllaran d’aliats del nacionalisme i Podemos.

El millor escenari -per a Sánchez i Rivera- és que la moció no prosperi, que Rajoy segueixi a la Moncloa alimentant l’ombra de la corrupció, la incompetència i el nacionalisme mentre els socialistes i ciutadans preparen les municipals com el primer combat per fer fora el PP dels municipis més importants de l’Estat. Les europees seran el segon cop per, quan arribin les generals, el relleu de poders sigui oficial.

- Publicitat -