El PNB no és Euskadi

Vas veure ahir la roda de premsa d’Aitor Esteban del PNB? Si no ho has fet, no et preocupis, només cal que t’imaginis l’època daurada de Convergència i Unió al Congrés per entendre com va justificar el suport del seu partit als comptes del Partit Popular.

No us mentiré, en algun moment hom va pensar que els nacionalistes bascos per primera vegada farien bona la germanor entre pobles. El context, de fet, ho exigia. Repressió policial, política, cultural i social amb un Govern legítim cessat, empresonat i exiliat. Si hi havia una oportunitat per plantar-se contra l’statu quo espanyol, aquest era ahir. Si es volia parar els peus a un executiu que té en la judicialització i l’autoritarisme la resposta als conflictes polítics, el moment fou ahir.

El PNB ha demostrat que ells ni volen, ni tenen intenció, de canviar. El d’ahir fou un exercici de cinisme de cinc estrelles. En la roda de premsa del migdia el portaveu del partit, Joseba Egibar, apareixia davant dels mitjans amb un llacet groc per solidaritzar-se amb la causa catalana. Tres hores més tard, el portaveu del grup basc al Congrés es posava davant dels micros per anunciar el seu suport als pressupostos per “responsabilitat”, posar “els interessos d’Euskadi per sobre dels del partit” i perquè, la cirereta, “l’aixecament del 155 és imminent”.

Pernando Barrena, un dels líders de l’esquerra abertzale, apuntava al seu compte de Twitter: “Amic català, amiga catalana. Aquesta tarda, quan t’entrin unes ganes irrefrenables de “cagar-te en els bascos”, recorda que els qui et van mentir i trair no són els bascos, és el PNB”. El nacionalisme basc viu instal·lat en l’autonomisme que durant el matí signa amb Bildu incloure el dret a decidir en el nou Estatut basc mentre a Madrid juga amb el 155 per negociar els pressupostos. Com diu Barrena, els bascos no són el PNB. Com tampoc Convergència i Unió representava tots els catalans.

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

L’Estat dona barra lliure a les autopistes

El govern espanyol permetrà prorrogar la concessió a les autopistes que acreditin pèrdues derivades de la crisi del coronavirus, segons ha avançat el diari...

Torra carrega contra la “burocràcia estèril”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dimarts "un país àgil per poder avançar en solucions i evitar que el país...

El Gobierno condiciona la taula de diàleg al fet que ERC i JxCat resolguin les seves diferències

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha condicionat la reunió de la taula de diàleg al fet que els dos socis del...

Suïssa ha tramitat la petició d’Òmnium per bloquejar els comptes de Joan Carles I

El Consell Federal Suís ha començat a tramitar la petició de bloqueig de fons del Rei emèrit Joan Carles I que va sol·licitar Òmnium...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca