La casa de papel o com il•lustrar el postureig

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

La casa de Papel és l’última aposta d’Atresmedia per engrandir la maquinària cinematogràfica espanyola. Netflix n’ha comprat els drets de distribució i tothom hi sembla enganxant. Una tensió argumental ben portada, bons efectes i una bora realització tècnica xoquen amb un guió fatal i ple d’errors. El problema: el postureig.

La sèrie descriu un atracament amb ostatges planejat fins a la sacietat. Un atracament que sembla creuar a la colla de Reservoir Dogs amb els responsables de l’atracament al Banc Central. Un robatori, però, que es veu un desastre des del primer moment. Es desaprofiten totes les possibles trames i connotacions de l’atracament, per reduir-les a una trama sexual poc creïble. Això fa que la tensió es transformi en un gran intriguis amorós.

Els personatges estan més preocupats a quedar bé amb els altres, que a fer la seva feina. I per això aquesta sèrie il·lustra el postureig de la nostra societat. La façana és més important que allò que hi ha dins. Voler ser populars entre els altres, ser guay per sobre de tot i no donar importància a la professionalitat és una de les virtuts públiques més en voga. Els resultats però sempre són nefastos. La casa de papel és el viu resultat d’això, la trama no vol ser bona. Vol agradar i ser popular, per això el resultat cinematogràfic és nefast.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca